Tinerii PDL aplauda „progresele” facute de Victor Ponta in vizitele de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Vizita liderilor USL a fost un fiasco total, este de părere preşedintele Organizaţiei de Tineret PDL Suceava, Lucian Harşovschi, după ce, potrivit acestuia, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, anunţase că “domnul Flutur trebuie să se ascundă deoarece la Suceava vor veni piesele grele din arsenalul USL, copreședinții Ponta și Antonescu” şi asigurase populația că „va fi scăpată de dominația portocalie și că pedeliștii vor fi învinși în mod pașnic, fără ură și violențe”.

În opinia liderului OT-PDL Suceava, un sindrom deosebit de periculos băntuie prin opoziția suceveană – frica acută și compulsivă de electorat. “În loc să găsească populația județului adunată în piețe publice, dornică să fie eliberată de dominația portocalie ce o obligă să circule pe drumuri noi, modernizate și tulbură liniștea medievală de pe la sate trăgând rețele de apă, gaze și canalizare, Ponta și Antonescu au fost duși la o cafenea la o întâlnire ce seamănă oarecum cu ședințele alcoolicilor anonimi.

Mai exact, șefii USL și adepții lor din teritoriu s-au plâns unii altora că le este frică de PDL și că electoratul nu îi votează tot de frică. Ceea ce nu au specificat socialiștii și liberalii din cafenea este faptul că într-adevăr oamenilor le este frică să mai voteze politicieni care nu au făcut niciodată nimic și le este frică să nu se întoarcă vremurile în care în județ nu se făcea nimic altceva decât afaceri dubioase cu terenuri în zona Metro sau cu banii împrumutați de primării pentru programul Utilități și mediu. Din acest motiv, mulți dintre actualii primari PSD nu au participat la această întrunire a anonimilor politici și au plecat la Vatra Dornei alaturi de primari PDL la << Ziua Muntelui- Ziua Apelor Curate >>”, arată Harşovschi într-un comunicat de presă.

El a ţinut să remarce şi “părţile bune ale şedinţei de cafenea”: “După ce a trăit mult timp în lumea viselor în care conducea la Suceava un PSD ce se bucura de 120 % din intențiile de vot, dl. Nechifor a acceptat crunta realitate a dominației PDL; dl. Ponta a avut bunul simț să meargă duminica la crâșmă în loc de biserică, ceea ce la el este un real progres, având în vedere că data trecută a tinut neapărat să meargă să înjure la mănăstirea Putna.

Dacă va înțelege și că întâlnirile cu electoratul ar trebui să se desfășoare printre oameni, atunci când aceștia nu sunt la biserică, atunci vom putea constata că dl. Ponta a învățat ceva cu ocazia turismului efectuat în Bucovina. Pe viitor îi recomandăm d-lui Ponta să încerce și să promoveze niște bucate tradiționale bucovinene în locul cafelei”.

Liderul tinerilor democrat-liberali suceveni a mai apreciat că “dl. Antonescu a recunoscut că frica a paralizat filiala PNL de la Suceava în asemenea măsură încât nu găsește niciun candidat care să îndrăznească să creadă că-l poate învinge pe Ion Lungu la alegerile pentru Primăria Suceava, dar că mai face sondaje pentru a identifica un posibil candidat”.

“Probabil că chestionarele pentru aceste sondaje cuprind și întrebări de tipul ,,Sunteți suficient de naiv încât să credeți că USL va câștiga alegerile?” și ,,Chiar credeți că domnul Lungu poate fi învins?”.

Dacă nici după aceste sondaje nu va găsi candidați, îi sugerăm să caute listele cu bolnavii cronici de paranoia din municipiul Suceava”, transmite Harşovschi în comunicatul de presă.

Concluzionând, preşedintele OT-PDL Suceava, consideră că “din nefericire, sedinta de terapie de grup a liderilor USL a avut un succes limitat, deoarece, chiar dacă au avut curaj să iasă din cafenea, acestia nu s-au întâlnit cu electoratul ci au urcat repede în mașini și au fugit la Botoșani pentru o nouă sedință de terapie pentru creșterea nivelului de curaj politic”. “Probabil acolo vor incerca să consume morcovi în loc de cafea, chiar dacă și iepurii consumă morcovi portocalii fără a fi remarcate efecte vizibile de creștere a curajului la întâlnirile cu oamenii”, a mai apreciat Lucian Harşovschi.


Intră acum și în grupul de