Orest Onofrei: „Presedintele Basescu pare ca fuge prea repede, mult mai repede decat ritmul la care e obisnuit PDL sa functioneze”


Intră acum și în grupul de

Prin temele foarte clare, importante şi mari, propuse de preşedintele Traian Băsescu, se dau peste cap proiectele puţine, câte sunt, ale PDL, este de părere prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, apreciind că „de aici vine şi impresia unor membri de partid, că partidul nu este condus”.

Potrivit liderului democrat-liberal, în dezbaterea publică, teme majore şi care interesează opinia publică sunt doar cele propuse de preşedintele Traian Băsescu, iar PDL nu poate ţine pasul cu temele lansate în dezbatere de preşedinte. El a spus că face referire la temele privind modificarea Constituţiei, modernizarea statului, votul uninominal, reorganizarea administrativ teritorială sau Mişcarea Populară. „Sunt teme ce par că au luat PDL prin surprindere şi de aceea, raportarea şi răspunsurile PDL sunt controversate şi contradictorii, dând impresia că nu le aparţin şi nu le pot promova”, a spus senatorul PDL.

El consideră că preşedintele Traian Băsescu „aleargă” mult prea repede faţă de ritmul cu care PDL este obişnuit exemplificând şi cu situaţia în care preşedintele a fost nevoit să anunţe măsurile pe care trebuie să le adopte Guvernul. „Singura dezbatere publică produsă de PDL, ce pare să fie proprie partidului, e comasarea alegerilor. De aceea, preşedintele nu găseşte motivare pentru comasarea alegerilor decât dacă reorganizarea administrativ teritorială şi modificarea Constituţiei ar presupune un asemenea lucru”, a mai declarat Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de