Nechifor: „Flutur e de cinci ori mai baron local decat Falca. Flutur fura de cinci ori mai mult decat la Arad”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PSD Suceava

Cătălin Nechifor, preşedinte PSD Suceava

TEXT LIVE:

“Flutur e de cinci ori mai baron local decat Falca. Flutur fura de cinci ori mai mult decat la Arad. Suntem campioni la furat bani.

Ministrul Orban spune negru pe alb că în ţară absorbţia fondurilor UE e de sub 4%. De cinci ori mai puţin decât declară Guvernul Boc. E o performaţă îngrozitoare a lui Băsescu. Vine 2013 şi se închid finanţările europene. Ce vom face mai departe?

PSD a demonstrat că poate să absoarbă fonduri europene. Năstase reuşea 96% să absoarbă. Boc, undeva sub 4%. Performanţa lui Boc e sumbră.

Văd că tot mai mulţi PDL-işti vor să candideze la Suceava. Baconschi confundă rădăcinile pe care susţine că le are la Suceava. Vin străinaşii la PDL. Asta dovedeşte lipsa de resurse umane. Devin foarte activi iluştrii parlamentari necunoscuţi de la Suceava care au început să dea câte o hotă pe la ţară.

Lui Flutur i-ar plăcea foarte mult să îl aibă şi pe William Brânză ca şi candidat. Şi asta pentru că lui Flutur îi place foarte mult caşul. Caşul pentru partid.

Venirea lui Teodor Baconschi demonstrează impotenţa politică a celor din PDL Suceava de a marca în competiţia electorală cu PSD.

În România sunt două categorii extrem de vulnerabile. Tinerii care nu îşi găsesc un loc de muncă şi cei peste 45 de ani. USL are soluţia următoare: vom stabili prin lege ca orice angajator care angajează astfel de persoane nu va plăti impozit timp de un an pentru el. Economia românească e construită pe consum. Doar asta trebuie încurajat ca ea să repornească. Cât timp Boc taie din venituri, e limpede că a scăzut economia.

Vom avea un comitet executiv naţional la Bucureşti. E ultimul dinaintea alegerilor care va finaliza dezbaterea din partid referitor la campania din 2012. Discut cu oameni neînregimentaţi politic care îmi tot spun că PDL ne fură. E o cerinţă brutală a lor de a ne obliga să facem ceva. Sunt sătul şi eu să ne fure şi să ne mintă. Să le fie ruşine celor din PDL că îşi bat joc de România.

Lucrurile sunt clare. Eu candidez la CJ. Aştept ca la PNL să se cristalizeze o candidatură la Primăria Suceava. Nu sunt indiferent de cine va fi candidat. Şi Ion Lungu era în 2004 un necunoscut în politică şi a reuşit să îl bată pe Marian Ionescu care avea cam 60% intenţie de vot.

Avem şansa fantastică să lăsam PDL fără prea mulţi primari la anul. Lucrăm împreună cu Băişanu la aceste lucruri. Dacă vom avea o persoană din afara USL, vom putea atrage mai multe voturi din partea cetăţenilor. Va trebui să avem o soluţie clară şi hotărâtă pentru Suceava.”


Intră acum și în grupul de