Nechifor: „Nici daca vine Merkel sau Zapatero sa conduca guvernul nu se va reusi recuperarea fondurilor puse la dispozitie de UE” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernul Boc a atras sub 4 la sută din fondurile europene şi mai are de recuperat 96 la sută din aceste fonduri, în timp ce gradul de absorbţie a fondurilor europene puse la dispoziţia Guvernului condus de Adrian Năstase a fost de 96 la sută, a declarat luni preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, subliniind că asta e diferenţa majoră între guvernarea PDL şi cea a PSD.

Liderul social-democraţilor suceveni a apreciat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă în cinci ani de când România este membru al UE a reuşit să atragă doar 4 la sută din fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană este greu ca până în 2013, când se încheie actualul exerciţiu bugetar comunitar, să se recupereze diferenţa de 96 la sută. „Cum vom putea atrage în perioada rămasă restul de 96 la sută din fonduri? Nici dacă vine Merkel sau Zapatero să conducă guvernul nu se va reuşi recuperarea”, a spus Nechifor.

El a arătat că ministrul Afacerilor Europene a recunoscut că gradul de absorbţie al fondurilor europene este de doar 3,7 la sută şi nu de 20 la sută cum se lăudau premierul Emil Boc sau ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. „Este de cinci ori mai puţin decât declaraţiile lor. Este clar că în cinci ani de la integrarea în UE România este contributor net la bugetul UE şi banii cu care noi contribuim sunt cheltuiţi pe proiecte care se derulează în alte ţări ca Polonia, Spania, Portugalia sau Malta”, a evidenţiat Nechifor.


Intră acum și în grupul de