Nechifor: „Premierul Emil Boc recunoaste ca doar interesul politic al PDL conteaza”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că a primit, miercuri, răspunsul oficial al premierului Emil Boc la întrebarea privind data organizării viitoarelor alegeri locale şi parlamentare, pe care i-a adresat-o, în scris, la finele lunii trecute.

Potrivit parlamentarului sucevean, în răspunsul său scris, primul-ministru al României arată că data alegerilor se stabileşte prin Hotărâre de Guvern, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării în cazul alegerilor locale şi cu cel puţin 90 de zile înaintea votării în cazul alegerilor parlamentare. „În acelaşi timp, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare din cursul anului 2012, reprezintă un subiect de interes public, faţă de care facem precizarea că aceasta presupune o decizie eminamente politică, decizie care va fi promovată doar în condiţiile unui consens la nivelul coaliţiei de guvernare şi după discutarea oportunităţii acesteia cu reprezentanţii clasei politice din România”, se arată în răspunsul semnat de Emil Boc.

Deputatul Cătălin Nechifor a apreciat că premierul evită un răspuns tranşant şi se ascunde după anumite reglementări cadru. „Trebuie să spun că nu am întrebat nimic de comasare şi nu ştiu de ce s-a simţit Boc să răspundă suplimentar, însă, explicaţia lui e halucinantă în condiţiile în care susţine că subiectul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare e de interes public când în afară de cei din PDL nu sunt foarte mulţi români interesaţi de comasare care va amesteca, într-un talmeş- balmeş primari cu consilieri judeţeni, locali, parlamentari, şefi de Consilii judeţene şi cine mai ştie ce”, a spus Nechifor.

El a arătat că deşi public, premierul spunea că raţiunea principală a comasării alegerilor este cea de reducere a costurilor, acum susţine că decizia e eminamente politică. „Premierul recunoaşte că doar interesul politic al PDL contează”, a declarat parlamentarul social-democrat.

El a arătat că răspunsul premierului îl determină să-i mai adreseze întrebări prin care să definească noţiunea de „consens la nivelul coaliţiei de guvernare” şi „discutarea oportunităţii cu reprezentanţii clasei politice din România”, dar şi să numească exact ce înţelege prin reprezentanţii clasei politice şi când se va discuta despre oportunitatea comasării alegerilor.

Nechifor a ţinut să sublinieze că un răspuns al unui premier dintr-un stat de drept la întrebarea când vor fi organizate alegerile în 2012 era foarte simplu: „La întrebarea dumneavoastră vă comunic următoarele: alegeri locale la termen, în luna iunie 2012 şi alegeri parlamentare la termen, în luna noiembrie 2012”.


Intră acum și în grupul de