Onofrei: „Organizatorii prezentei Regelui Mihai I in Parlament au facut aceasta actiune mai mult din ura pentru presedinte decat din dragoste fata de Rege”


Intră acum și în grupul de

Discursul Regelui Mihai I în Parlament a găsit clasa politică super-isterizată şi hiperreactivă, a apreciat marţi secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PDL de Suceava. El consideră că organizatorii prezenţei Regelui Mihai I în Parlament au făcut această acţiune “mai mult din ură pentru preşedinte decât din dragoste faţă de Rege”.

Potrivit lui Onofrei, în alte condiţii, împăcarea cu istoria e de apreciat şi vine chiar prea târziu. „Dacă neo-monarhiştii actuali sunt de bună credinţă şi chiar vor să ne împăcăm cu istoria, le propun să voteze în Parlament schimbarea Zilei Naţionale, de la 1 decembrie, în data de 10 mai”, a spus Onofrei.

Regele Mihai a susţinut, marţi, un discurs în Parlament, într-o şedinţă solemnă dedicată împlinirii vârstei de 90 de ani, el fiind însoţit de de principesa Margareta şi de principele Radu. Fostul suveran a primit, după discursul său, Colanul Camerei Deputaţilor, şi a participat la dezvelirea bustului de bronz al Regelui Carol I, oferit cadou Parlamentului de către Casa Regală. La şedinţa Camerelor reunite au asistat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

De la şedinţă, care a început cu intonarea imnului naţional şi a fost prezidată de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, au absentat preşedintele Camerei Deputaţilor, care participă la o vizită la Tbilisi (Georgia), premierul Emil Boc, dar şi preşedintele Traian Băsescu.

Regele Mihai a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi, atât la începutul evenimentului, cât şi la final.

La şedinţa solemnă a Parlamentului, în banca destinată Guvernului s-a aflat doar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Mediului, Laszlo Borbley, şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, fiind în sală.


Intră acum și în grupul de