Marius Zmau: “Fara subventiile de la Guvern, judetul Suceava ar putea intra in imposibilitate de plata” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“Județul Suceava este primul, după București, care fără subvențiile de la Guvern ar putea intra în imposibilitate de plată”, a declarat, joi, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Marius Zmău. Potrivit acestuia, “subvențiile de la Guvern se acordă acolo unde se preconizează că autoritățile locale nu vor reuși să obțină veniturile necesare pentru a-și acoperi cheltuielile, adică acolo unde managementul județului să extrem de prost la categoria încasări, acolo unde raportul venituri/cheltuieli este unul negativ. “Altfel spus, județul Suceava se află în topul celor mai prost administrate județe din țară, cu un deficit foarte mare, de exemplu în 2009, acesta atingând pragul de 137,8 milioane lei noi, și fiind în creștere de la an la an”, a spus Zmău.

Liderul de la municipiu al liberalilor suceveni consideră inadmisibil și impardonabil modul în care primarul Ion Lungu și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, înțeleg a cheltui banul public, nefundamentat și, deseori, în avans.

“Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, are prostul obicei de a cheltui mai mult decât produce, asta deși județul Suceava se află în prima treime a topului celor mai
bogate județe, adică în topul celor care generează venituri importante, în cazul nostru, în principal din exploatări forestiere. Consider că, în acest context în care județul Suceava figurează ca fiind unul dintre cele mai bogate din țară, dar care totuși cheltuie mai mult decât produce, este practic inadminisibil ca infrastructura să fie una jalnică, atât la nivel de drumuri interjudețene, dar mai ales la nivel de drumuri intrajudețene”, a mai declarat Marius Zmău.

În acelaşi timp, şeful OM a PNL Suceava consideră că este inadmisibil ca cei aflaţi la conducerea administraţiei judeţene să permită îndatorarea fără noimă a oraşelor şi municipiilor sucevene şi în special a municipiului Suceava, prin împrumuturi pe termen lung, pentru tot felul de lucrări mai mult sau mai puțin justificate.


Intră acum și în grupul de