Transporta cu platforma o masina burdusita cu tigari de contrabanda

Un bărbat de 40 de ani din judeţul Suceava a ajuns în arestul poliţiei după ce a fost prins in traficul rutier transportând cu o autoutilitară specializată, o maşină burduşită cu ţigări de contrabandă.

Omul a fost oprit, miercuri seară, în oraşul Milişăuţi, pe DN 2H, de o patrulă de poţie pentru un control de rutină.

„Autoutilitara avea pe cabină inscripţia << Tractări Auto >>, iar cu ocazia controlului efectuat în autoturismul transportat cu platforma, a fost identificat în cotieră un certificat de înmatriculare proprietar fiind o societate comercială din Spătăreşti, iar între scaune, banchetă şi portbagaj s-au găsit circa 5.000 de pachete ţigarete, de provenienţa Republica Moldova în valoare de aproximativ 25.000 de lei, pentru care conducătorul auto nu avea documente de proveniență”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Când a fost luat la întrebări privind ţigările, bărbatul a declarat că miercuri după amiază, un cetăţean necunoscut a oprit în faţa locuinţei sale din comuna Gălăneşti şi după ce a văzut parcată autoutilitara cu inscripţia << Tractări Auto >> i-a solicitat să vină în municipiul Rădăuţi, în zona gării, de unde a încărcat pe platformă autoturismul şi apoi urmau să se întâlnească într-o staţie peco din municipiul Suceava. Totodată, a mai declarat verbal că nu l-a mai văzut niciodată pe acel cetăţean şi nici nu cunoştea ce se află în interiorul autoturismului ce i-a fost încredinţat spre transportare cu platforma sa.

Cu toate acestea, poliţiştii au confiscat atât ţigările cât şi autovehiculele pentru continuarea cercetărilor, iar bărbatul a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Şi în Vama Siret, pe parcursul zilei de miercuri, trei persoane, două de cetăţenie română şi un ucrainean au rămas fără autoturismele din dotare după ce au fost prinse încercând să introducă în ţară ţigări de contrabandă. În plus au fost date amenzi a căror valoare totală se ridică la suma de 180 de milioane de lei vechi.

loading...