Rasturnare de situatie! Alexandru Baisanu este din nou primul pe lista candidatilor liberali pentru Primaria Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Desemnarea unui candidat liberal care să poată duce cu brio lupta electorală în faţa actualului primar al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, în vederea ocupării fotoliului de edil-şef al Sucevei, este mult mai grea pentru PNL Suceava decât se credea.

După lansarea mai multor zvonuri şi realizarea a două sondaje de opinie în rândul cetăţenilor, una dintre soluţiile propuse de liberalii suceveni era adoptarea modelului USL din capitală cu un candidat independent susţinut de către alianţa politică. Această posibilitate este acum tot mai îndepărtată, pe primul loc al listei privind posibilii candidaţi revenind chiar preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Ştefan Alexandru Băişanu.

Şeful liberalilor suceveni s-a ferit să afirme clar că el este candidatul pe care PNL îl va arunca în lupta electorală a alegerilor locale viitoare, dar nici nu a negat acest lucru în momentul în care i s-a solicitat o poziţie oficială, rezumându-se să spună doar că cel care va candida din partea PNL la Primăria Suceava va fi din rândul partidului.

„Organizaţia Municipală cât şi Organizaţia Judeţeană are deja candidat la Primăria Suceava, un candidat cu adevărat redutabil care se va bate de la egal la egal cu actualul primar al oraşului, dar nu vă pot spune numele lui pentru că lansarea acestuia va fi făcută oficial în cadrul unei acţiuni pe care PNL o pregăteşte a avea loc cât de curând”, a declarat Alexandru Băişanu, în conferinţa de presă susţinută joi la sediul PNL Suceava.

Surse din cadrul partidului susţin însă că actualul preşedinte a liberalilor suceveni este cel care e desemnat să se lanseze în luptă dacă alegerile parlamentare de anul viitor nu se vor suprapune cu cele locale, Alexandru Băişanu regăsindu-se şi pe lista candidaţilor pentru Parlamentul României.

În altă ordine de idei, liderul PNL Suceava a mai declarat că până în data de 15 noiembrie, trebuie trimisă la Bucureşti lista cu propunerile pe care liberalii le au în ceea ce priveşte primăriile din judeţ, iar aceasta nu e deloc scurtă printre administraţiile locale dorite fiind vorba şi despre cele din Salcea, Ipoteşti, Horodniceni, Pârteştii de Jos, Stroieşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Comăneşti, Dărmăneşti, Todireşti, Fălticeni, Liteni, Cornu Luncii, Slatina, Râşca, Vadu Moldovei, Rădăuţi, Putna, Brodina, Solca, Suceviţa, Calafindeşti, Grăniceşti, Siret, Cârlibaba, Frasin sau Vatra Dornei.

„Aceştia sunt candidaţii cu şanse reale de a câştiga primăriile din localităţile în care se vor lansa în luptă. Avem candidaţi şi pentru celelalte localităţi, dar în baza protocolului existent în cadrul USL aşteptăm propuneri şi din partea social-democraţilor”, a mai adăugat Băişanu.


Intră acum și în grupul de