Nechifor, despre situatia creata in jurul presedintiei Senatului: „Cu cat discutam mai mult in interiorul partidului si mai putin in afara lui, cu atat este mai bine pentru PSD”


Intră acum și în grupul de

Partidul Social-Democrat şi-a susţinut întotdeauna liderii şi a dus bătăliile politice în dorinţa de a câştiga alegerile, a declarat preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care consideră că este absolut corect ca şi foştii şi actualii lideri ai PSD să susţină partidul.

„Despre situaţia creată în jurul preşedinţiei Senatului cred că, cu cât discutăm mai mult în interiorul partidului şi mai puţin în afara lui, cu atât este mai bine pentru PSD. Situaţia actuală economică a României nu depinde de PSD, iar cei vinovaţi sunt în altă parte. Fermitatea şi unitatea PSD vor putea să scape România de PDL”, este de părere liderul social-democraţilor suceveni.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este “pripită şi nejustificată”, că aceasta face rău partidului şi este determinată de “interese meschine”. Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă “o greşeală strategică”, pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, “va fi oferită pe tavă” această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au anunţat, marţi la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

Iliescu şi Năstase au făcut această precizare la scurt timp după ce preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Mircea Geoană. Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: “Nu, nu mai are loc în PSD”.

În schimb, Ion Iliescu şi Adrian Năstase au evitat să se pronunţe asupra excluderii lui Geoană din partid, spunând că va avea loc o discuţie cu acesta în partid.


Intră acum și în grupul de