Nechifor despre votul multiplu al deputatului Ioan Stan: „Probabil ca daca aveam doua cartele as fi votat si eu” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Camerei Deputaţilor trebuie să implementeze sistemul informatic ca în Parlamentul European pentru evitarea votului cu mai multe cartele în Parlament, a declarat joi preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care în calitate de fost europarlamentar a explicat că europarlamentarii pot vota doar de pe un singur aparat, cel aflat în dreptul locului pe care îl are în PE.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, cum comentează faptul că deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, preşedinte al Comisiei de cercetare a abuzurilor, a votat multiplu la legea prin care s-a decis îngheţarea pensiilor şi salariilor din sistemul bugetar, liderul PSD Suceava a spus că probabil, dacă ar fi avut două cartele, ar fi procedat la fel pentru a bloca intenţia puterii actuale de a reduce puterea de cumpărare a românilor. „Probabil că dacă aveam două cartele aş fi votat şi eu”, a spus Nechifor, care a menţionat însă că nu a făcut aşa ceva şi că nu va proceda în acest fel, dar că pot exista anumite reacţii ale unor oameni la faptul că PDL „fură tot în ţară”, reamintind de cazul adoptării Legii pensiilor când preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase „a furat votul pe faţă”.

Trei deputaţi PSD, Ana Gheorghe, Ion Dumitru şi Ioan Stan, fiecare stând singur în bănci, unul în spatele celuilalt, s-au întrecut, marţi, în a vota de mai multe ori şi în locul colegilor lor absenţi, Stan, preşedinte al Comisiei de cercetare a abuzurilor, votând cu trei cartele, scrie gandul.info. Ana Gheorghe şi Ion Dumitru au rămas la varianta clasică a votului la două mâini.

Preocupat de votul solicitant, deputatul PSD nu a văzut că este filmat, a observat însă colegul său de partid Florin Iordache, care l-a avertizat, scrie gandul.info. Surprinzător însă, Ioan Stan nu şi-a revizuit comportamentul. El s-a ridicat din banca pe care o ocupa în rândul rezervat PSD şi s-a mutat pe un loc unde de obicei stau deputaţii liberali. A votat pentru el de două ori, iar apoi, crezând că a scăpat de supraveghere, a recidivat folosind cele trei cartele pe care le avea la el.


Intră acum și în grupul de