Nechifor sustine pozitia lui Ponta in cazul Geoana (VIDEO)

Potrivit Statutului partidului, Biroul Permanent Naţional al PSD este organismul de conducere care propune grupurilor parlamentare PSD candidaţii pentru conducerea Senatului şi Camerei Deputaţilor şi preşedinţii comisiilor parlamentare de specialitate, a ţinut să sublinieze joi, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că luni BPN a decis, în baza prevederilor statutare, înlocuirea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, cu preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, cei doi urmând să facă o rocadă.

Preşedintele PSD Suceava consideră că decizia BPN al PSD este obligatorie pentru membrii partidului şi trebuia pusă în aplicare. El a evidenţiat că partidul trebuie să arate fermitate şi unitate şi a menţionat că românii nu sunt indiferenţi faţă de modul în care acţionează PSD în acest caz pentru că sunt interesaţi de cum se comportă un partid care îşi propune să preia guvernarea în viitorul apropiat. „Românii nu sunt indiferenţi la situaţia din PSD. Am vorbit cu mulţi oameni care mi-au spus că trebuie să găsim o soluţie de rezolvare a acestei probleme din PSD”, a mai spus Nechifor. El a mai declarat că este „un soldat disciplinat” al partidului şi că a sprijinit deciziile luate de foştii preşedinţi ai PSD, iar acum susţine poziţia preşedintelui Victor Ponta.

Potrivit liderul social-democraţilor suceveni, situaţia actuală, „uşor confuză” privind schimbarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului trebuie să ia sfârşit cât mai repede. „Cheia de rezolvare a situaţiei este la Mircea Geoană care va fi audiat duminică de Comisia de integritate a partidului”, a conchis Nechifor.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare.

Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat, miercuri, că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană. După ce comisia va analiza dacă Geoană a încălcat statutul PSD, aşa cum este acuzat de preşedintele PSD, Victor Ponta, va întocmi un raport care va conţine articolele statutare încălcate, precum şi prevederile referitoare la sancţiunile ce se pot dicta. Raportul comisiei urmează, cel mai probabil, să fie discutat în Biroul Permanent Naţional al PSD de săptămâna viitoare. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare în care invocă nerespectarea Statutului de către Geoană. Întrebat ce a cerut în sesizare, Ponta a spus: “Nimic special. Orice membru al PSD trebuie să respecte Statutul”.

loading...