Liderii USL Suceava au semnat acordul de colaborare cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (VIDEO)

„De azi, USL devine şi un proiect civic şi nu numai politic”, a declarat vineri seara, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, la semnarea acordului de colaborare în campanie electorală cu Sindicatul cadrelor militare disponibilizate (SCMD).

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că membrii acestui sindicat au fost în perioada activităţii în slujba patriei, iar faptul că acum sunt alături de USL înseamnă foarte mult pentru opoziţie.

Col.(r) Emilian Pielmus din cadrul departamentului juridic al SCMD a spus că acest protocol este primul de acest fel din ţară. El a explicat că SCMD a decis să lase la libera alegere a filialelor cu cine vor colabora, iar filiala suceveană a ales USL, protocolul fiind avizat de conducerea SCMD.

Reprezentantul SCMD a mai arătat că potrivit protocolului, filiala suceveană a SCMD va acorda sprijin USL Suceava urmând ca, după ce USL va prelua guvernarea, parlamentarii acestei uniuni să promoveze în Parlament proiecte legislative prin care cadrele militare disponibilizate, în rezervă şi retragere să-şi obţină drepturile pierdute în timpul actualei guvernări.

El a subliniat că speră că după ce USL va prelua guvernarea, prevederile din protocol să fie puse în aplicare fără ca membrii sindicatului să mai fie nevoiţi să le reamintească semnatarilor ceea ce s-au angajat să facă în favoarea cadrelor militare disponibilizate, în rezervă sau în retragere.

Protocolul încheiat vineri seară între USL şi Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere este primul de acest fel din ţară care prevede că cele două părţi se vor sprijini reciproc.

loading...