PSD Suceava critica incapacitatea administratiei locale din Falticeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şi în 2011 se returnează suma de bani alocată pentru construcţia spitalului municipal, unitate spitalicească ce deserveşte o populaţie de 140.000 de locuitori, a declarat, luni, vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul local din Fălticeni Cătălin Coman, care a criticat incapacitatea administraţiei locale din municipiul Fălticeni întrucât este al cincilea an consecutiv când se întâmplă acest lucru.

Potrivit viceliderului social-democrat, prin demersurile parlamentarilor PSD din zonă s-a reuşit ca în 2011 să se aloce suma de 20 de milioane de lei, de la bugetul de stat, pentru construcţia spitalului, dar de zece luni, de când banii au fost alocaţi, conducerea Primăriei şi a Spitalului municipal nu au reuşit să desemneze cine va executa lucrările.

Coman a spus că a fost convocată o şedinţă a CL Fălticeni în care se prevede rectificarea bugetului local cu 10 milioane de lei care vor fi returnaţi la bugetul Ministerului Sănătăţii. „Nu s-a reuşit desemnarea unui câştigător al licitaţiilor organizate pentru că au fost contestaţii. Contestaţiile au fost admise cu reluarea procedurilor şi a ofertelor. Vina aparţine celor care au gestionat aceste licitaţii, Primăria şi Spitalul municipal unde ori e lipsă de interes, ori un anume interes sau incompetenţă”, a spus consilierul local PSD din Fălticeni.

El a subliniat că grupul consilierilor PSD va vota împotriva rectificării bugetare până la clarificarea aspectelor legate de neutilizarea fondurilor alocate de la buget pentru construcţia spitalului municipal. „Pierderea acestor bani reprezintă o tragedie. Ce credibilitate are conducerea Primăriei să mai ceară şi anul viitor să se aloce bani pentru spital dacă nu reuşeşte să stabilească firma care să execute lucrările”, s-a întrebat Coman.

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat la rândul său că actuala conducere a municipiului Fălticeni nu a reuşit din 2008 să folosească fondurile alocate de la bugetul de stat pentru construcţia acestui spital.

El a arătat că în 2008 s-au alocat 5 milioane de lei pentru acest spital, banii fiind returnaţi la sfârşitul anului la bugetul de stat şi că sume de cinci milioane de lei au fost alocate şi în 2009, 2010, care au fost returnate la buget, în timp ce în 2011 s-au alocat 20 de milioane de lei, care şi aceştia vor fi returnaţi. „Din 1991 când s-a început construcţia noului spital gradul de realizare este de 28 la sută”, a spus Nechifor.

Pe de altă parte, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a declarat că situaţia actuală, prin care propune returnarea sumei de 10 milioane de lei, din fondurile alocate pentru construcţia spitalului a fost determinată de faptul că nu s-au finalizat licitaţiile de execuţie.

El a spus că licitaţiile organizate au fost contestate atât la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor cât şi în instanţe. „În momentul de faţă nu s-au finalizat licitaţiile, iar banii nu se pot cheltui. Singura posibilitate ca să poată fi alocaţi bani pentru anul viitor este să-i returnăm la bugetul Ministerului Sănătăţii”, a spus Tofan.

El a menţionat că 10 milioane de lei vor rămâne în bugetul local în condiţiile în care se va putea semna în acest an contractul de execuţie a lucrărilor, iar în caz contrar vor fi returnaţi în timp util la bugetul MS.


Intră acum și în grupul de