Nechifor, mandatat de BPJ al PSD sa sustina pozitia lui Ponta privind excluderea lui Geoana din partid (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Soarta României nu depinde de menţinerea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului, a ţinut să sublinieze luni, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care a precizat că se încearcă menţinerea acestei funcţii la opoziţie. „Vom vedea dacă putem menţine funcţia pentru opoziţie”, a spus Nechifor, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Liderul social-democraţilor suceveni a declarat că în cadrul unei şedinţe a BPJ al PSD Suceava, la care au participat şi secretarii de zone, a fost mandatat ca în cazul lui Mircea Geoană să susţină demersurile conducerii partidului, a preşedintelui PSD, Victor Ponta, de excludere din partid a preşedintelui Senatului.

Întrebat dacă în aceste condiţii PSD va pierde funcţia de preşedinte al Senatului, Nechifor a arătat că funcţia deţinută în prezent de Mircea Geoană este a PSD şi că acesta a fost propus de Biroul Permanent Naţional al partidului să ocupe funcţia. „Mircea Geoană nu a fost ales de electorat în funcţia de preşedinte al Senatului. Este o funcţie politică ce aparţine PSD aşa cum funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor aparţine acum PDL”, a spus deputatul social-democrat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a transmis o scrisoare membrilor Comitetului Executiv, menţionând că nici până în prezent nu i-au fost comunicate motivele pentru care se cere sancţionarea sa de către CEx.


Intră acum și în grupul de