Corneliu Vornicu: „Traian Basescu si PDL fac eforturi deosebite sa destructureze statul roman si institutiile sale” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“De trei ani de zile, după ce în alți trei ani anteriori, a încercat fără succes să demoleze Guvernul României, Traian Băsescu și PDL fac eforturi deosebite să destructureze acum statul român și instituțiile sale”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi la sediul partidului, liberalul Corneliu Vornicu.

Acesta a dat ca exemplu educatia și sănătatea care au fost după părerea sa constant și masiv subfinanțate, provocând exodul masiv a zeci de mii de profesori şi cadre medicale calificate peste hotarele ţării, ceea ce va lăsa o amprentă extrem de negativă asupra calităţii resursei umane necesare pentru dezvoltarea în următorii zeci de ani a României.

“Economia e demontată bucățică cu bucățică prin căpușarea, la un nivel neatins nici în anii 90, a sectorului de stat sau la care statul are o participare semnificativă, iar economia privată a fost decimată de măsurile fără cap și fără coadă, de supraimpozitare şi de controalele efectuate la ordin politic, promovate și susținute de guvern. Astfel, sute de mii de IMM-uri au dispărut sau au intrat în inactivitate, sute de mii de locuri de muncă s-au evaporat, dispărând și sursa de venituri a bugetului de stat care ar trebui să alimenteze toate sectoarele”, a declarat Corneliu Vornicu.

Tot el a mai afirmat că descentralizarea, atât de mult clamată, se traduce de fapt în recentralizare excesivă, iar prin intenția de regionalizare se îndepărtează și mai mult cetățeanul de institutiile care ar trebui să-l servească. “Veniturile bugetului se centralizează, în timp ce cheltuielile se descentralizează iar sistemul uninominal de alegere a parlamentarilor n-a înbunătățit cu nimic calitatea aleșilor, facând doar ca în Parlament să ajungă mai mulți parlamentari tributari grupurilor mafiote locale- care le-au finanțat campaniile electorale”, a conchis Vornicu.


Intră acum și în grupul de