Flutur: „Trebuie sa le multumim lui Victor Ponta si lui Crin Antonescu pentru functia de la Senat” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Postul de preşedinte al Senatului trebuia să revină PDL imediat după ce coaliţia PDLPSD s-a destrămat, este de părere prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. „Trebuia să avem de mult acest loc. PSD trebuia să-l predea atunci. A decis să-l predea cu un an înainte de alegeri”, a declarat Flutur.

El a spus într-o conferinţă de presă că PDL trebuie să le mulţumească lui Victor Ponta şi Crin Antonescu pentru cadoul făcut privind funcţia de preşedinte al Senatului. „Pentru PDL cred că e un moment de relansare în forţă. Faptul că opoziţia s-a dovedit infantilă şi face cadouri, trebuie să le mulţumim lui Victor Ponta şi Crin Antonescu pentru funcţia de la Senat”, a spus liderul PDL.

Liderul democrat-liberal declarat că după adoptarea bugetului pentru anul 2012, PDL va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale şi generale şi consideră că acestea vor fi comasate spre sfârşitul anului viitor astfel încât atât administraţia locală cât şi Guvernul să poată lucra în linişte în condiţiile unui an foarte dificil, iar campania electorală va fi doar la finalul anului. Flutur a mai precizat că PDL trebuie să înceapă o ofensivă şi având conducerea ambelor camere ale Parlamentului să grăbească ritmul de legiferare. El consideră că alegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al Senatului este un câştig pentru parlamentarismul românesc. „E riguros, ordonat şi legiferarea va fi mult mai eficientă”, a spus Flutur care a subliniat că în acest fel PDL şi coaliţia de guvernare vor avea mult mai multă coerenţă în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor faţă de populaţie, dar şi faţă de FMI, BM şi CE.

El a mai anunţat că PDL intră „în linie dreaptă” pentru alegeri şi că va merge în fiecare filială urmând să fie stabiliţi candidaţii, dar şi să fie întărite coaliţiile locale, astfel încât viitoarea guvernare să fie asigurată tot de PDL, UNPR, UDMR şi minorităţile naţionale.

Flutur a mai declarat că foarte mulţi aleşi din PDL au promovat proiecte importante şi consideră că este vremea ca aceştia „să vorbească în dreptul partidului” şi să recupleze la partid. „E nevoie de o campanie de recuplare a aleşilor la PDL. Foarte mulţi dintre ei au câştigat şi datorită partidului”, a mai spus liderul PDL care a adăugat că este nevoie ca şi Liga Aleşilor Locali din PDL să iasă la treabă, la dezbateri publice.

Flutur a mai spus că în 2012 alegerile vor fi câştigate de cei care vor spune populaţiei corect la ceea ce să se aştepte, iar PDL o face, ceea ce se vede şi în sondajele de opinie unde a început să recupereze. El a mai declarat că şi miniştrii PDL şi secretarii de stat vor trebui să intre în ofensiva de a vorbi cu oamenii din teritoriu şi să explice ceea ce a făcut actuala guvernare.


Intră acum și în grupul de