Candidatul USL pentru functia de primar al Sucevei este Alexandru Baisanu. Un altul, doar in caz de comasare


Intră acum și în grupul de

Candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava este preşedintele organizaţiei judeţene, Alexandru Băişanu, au declarat, miercuri, surse liberale.

Potrivit sursei citate, o eventuală altă nominalizare se va putea face doar dacă actuala putere va decide comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

„Deocamdată nu vorbim de comasarea alegerilor. Nu s-a stabilit aşa ceva. Candidatul la Primăria Suceava este cel stabilit, Alexandru Băişanu”, a menţionat sursa citată.

Potrivit unor surse din PNL Suceava, la ultima şedinţă a Biroului Permanent Municipal al PNL Suceava a fost aprobată „lista scurtă” cu candidaţii liberali propuşi pentru a intra in competiţia pentru Primăria Suceava.

Sursele citate susţin că cei patru candidaţi sunt Alexandru Ştefan Băişanu, preşedintele organizaţei judeţene Suceava a PNL, fost subprefect şi apoi prefect al judeţului, Ovidiu Doroftei, fost director de cabinet al prefectului Băişanu şi apoi fost prefect al judeţului, Mihai Sandu-Capră, fost deputat PNL de Suceava si consilier de conturi al Curţii de Conturi a României şi omul de afaceri Ilie Niţă, fost preşedinte al PRM Suceava şi fost preşedinte interimar al organizaţiei municipale Suceava a PD, în prezent vicepreşedinte la nivel judeţean al partidului.

Candidaturile vor fi analizate de conducerea PNL urmând ca apoi liderii USL să ia o decizie finală asupra numelui celui care va lupta cu actualul primar Ion Lungu, membru PDL, aflat la al doilea mandat în funcţie şi care va încerca să obţină şi cel de al treilea mandat consecutiv de primar al Sucevei, în condiţiile în care a ocupat fotoliul în 2004 ca şi candidat din partea PNL Suceava.

Daca alegerile vor fi comasate, Băişanu preferă să candideze pentru o funcţie în Parlamentul României, iar la Primăria Suceava ar urma să fie propulsat fie Ovidiu Doroftei, apropiat a lui Băişanu, dar cel mai probabil, candidatul va fi Mihai Sandu Capră, membru marcant în perioada 2004-2007, al echipei conduse de Gheorghe Flutur, la acea vreme lider al PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de