Ca intre colegi de Camera: Catalin Nechifor pune „tunurile” pe Dumitru Pardau


Intră acum și în grupul de

Falsificarea adevărului şi manipularea opiniei publice fac parte din strategiile politice ale PDL, îmbrăţişate şi de deputatul Dumitru Pardău, care a nu a ratat ocazia de a arăta cât de “bun” economist este şi cât de mult a păstrat din ceea ce a învăţat pe vremea comunismului, în baza principiului “strânşi uniţi în jurul partidului şi a conducătorului său mult iubit”, arată preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, într-un comunicat de presă.

Reacţia liderului social-democraţilor suceveni survine afirmaţiilor lansate de deputatul PDL de Suceava, Dumitru Pardău, cum că USL Suceava, prin vocea preşedintelui PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, este împotriva dezvoltării judeţului, acesta pronunţându-se împotriva PNDI prin care se fac investiţii foarte importante în judeţul Suceava.

Nechifor subliniază în comunicatul de presă că deputatul PDL Dumitru Pardău, economist de profesie, greşeşte elementar aplicând teorema Roberta Anastase, cea prin care “70=180”, şi confundă euro cu leii şi leii vechi cu leii noi, dar că are şi dificultăţi la împărţire pentru că nu-i dă bine restul cu virgulă.

„Trecând peste aspectul matematic, însuşi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, confirmă faptul că preţul pe kilometru la drumul Panaci- Bilbor este de 1.362.000 Euro, fără TVA, ceea ce înseamnă un preţ de aproape 80 de miliarde de lei vechi pentru un kilometru de drum judeţean. Pe de altă parte, prin program european, acolo unde e mai greu de rezolvat parandărătul, s-a demonstrat clar că preţul este de sub 20 de miliarde de lei vechi pe kilometru, la tronsonul de 22 km dintre Dorna Arini şi Panaci”, a arătat Nechifor.

El a evidenţiat că ar fi culmea ca opoziţia să reuşească blocarea acestor proiecte, dar că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a promis că vor fi incluse şi alte drumuri judeţene în PNDI nu şi-a ţinut promisiunea. „Nu numai că nu şi-a ţinut promisiunea, dar de aproape opt luni nu s-a făcut nici măcar un centimetru din celelalte drumuri acceptate, nici măcar o basculantă sau o roabă nu s-au adus pe acele şantiere. În filozofia PDL, vinovaţi pentru această situaţie sunt probabil grecii, italienii şi evident noi cei din PSD, chiar dacă guvernul e portocaliu şi Consiliul Judeţean asemenea”, a mai arătat deputatul social-democrat.


Intră acum și în grupul de