Fostul liberal Paul Rusu este noul presedinte interimar al conservatorilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Conducerea centrală a Partidului Conservator a desemnat în 21 noiembrie un birou judeţean interimar la Suceava care-l are ca preşedinte pe tânărul avocat Paul Rusu, fost membru PNL. De altfel, mulţi dintre membrii biroului judeţean interimar, compus din 40 de persoane, sunt foşti liberali precum Ovidiu Arganisciuc care a fost desemnat preşedinte executiv. În fotoliul de prim-vicepreşedinte a fost numit omul de afaceri Gheorghe Băncescu. Fostul PNL-ist şi ulterior PD-L-ist Lucian Lungu deţine acum cu titlu interimar preşedinţia organizaţiei municipale Suceava a Partidului Conservator.

Echipa care se va ocupa de reorganizarea Partidului Conservator la Suceava a fost prezentată joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de noul lider judeţean al conservatorilor, Paul Rusu.

Din echipă fac parte printre alţii Ştefan Larionescu, Alexandru Bogdan, Luca Nicolae Petru, Magazin Dragoş, Antonovici Gelu, Negru Bogdan Simioniuc, Daniel Nicu, Crihan Mircea Dănuţ, Bîrsan Ion, Bichel Mihai, Solcan Daniela, Vilcinschi Emil, Ungureanu Lucian, Evigaru Cornel, Gafiţa Ionela Maria, Maraciuc Marius, Luca Iuliana Sarmiza, Larionescu Corina.

Paul Rusu a declarat că alegerile la organizaţia judeţeană au fost stabilite pentru data de 11 februarie 2012 până atunci urmând să aibă loc alegeri în 85% dintre filialele locale ale partidului. „Noi reactivăm toţi membrii care au avut activitate în trecut şi sperăm să ajungem să avem o foarte bună colaborare”, a spus preşedintele interimar al PC Suceava.

El a adăugat că până acum, s-au ţinut alegeri în 27 de organizaţii locale ale partidului arătând că acestea numără peste 500 de membri. Deocamdată, nu există o evidenţă a numărului de membri la nivel de judeţ, cifra exactă urmând a fi cunoscută după finalizarea alegerilor în organizaţiile locale. Paul Rusu a mai ţinut să precizeze că PC va avea candidaţi la funcţiile de primar în mai multe localităţi ale judeţului, însă a ţinut să sublinieze că acest aspect va fi discutat în interiorul USL după reorganizare.


Intră acum și în grupul de