Zmau: “USL se opune proiectului de lege privind candidatura functionarilor publici” (VIDEO)

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Suceava, Marius Zmău, a declarat în prima conferinţă de presă din 2012, susţinută de liberalii suceveni, pe parcursul zilei de joi, la sediul partidului, că USL se opune propiectului de lege prin care PDL doreşte să elimine obligativitatea ca funcţionarii publici din posturi de conducere să îşi dea demisia din funcţie dacă vor să candideze în alegeri.

„Aceasta este o lege cu dedicaţie pentru clientela de partid, pentru funcţionarii numiţi pe criterii politice şi o acţiune prin care este politizată din nou administraţia publică. Asistăm la o nouă încercare din partea actualei puteri de a schimba legile în funcţie de propriile interese politice şi electorale. După ce a politizat întreg aparatul administrativ, acum, coaliţia de guvernare doreşte să folosească în mod direct, fără niciun fel de jenă, instituţiile statului în confruntarea electorală”, a spus Marius Zmău.

Potrivit acestuia, prin noul proiect, liderii partidului aflat la conducere doresc să permită funcţionarilor publici numiţi politic în posturile de conducere să folosească instituţiile pe care le conduc în campania electorală. Mai mult, liderul organizaţiei municipale a liberalilor suceveni susţine că PDL încearcă astfel subordonarea tuturor angajaţilor din instituţiile respective şi forţarea lor să-şi susţină în alegeri superiorul ierarhic, sub ameninţarea pierderii locului de muncă.

„În acest fel, funcţionarii publici devin agenţi electorali şi nu un corp de elită aflat în slujba cetăţeanului. Acest proiect de lege reprezintă un adevărat pericol pentru funcţionarii publici de carieră. Aceasta este o dovadă suplimentară că avem de-a face cu o putere discreţionară, care este în stare să treacă peste orice pentru a se menţine la guvernare. PDL şi complicii săi ce compun coaliţia majoritară pregătesc un nou instrument pentru perfecţionarea furtului în alegeri”, a conchis Marius Zmău.

loading...