PNL e pe cale sa renunte la Primaria Suceava in schimbul a catorva candidaturi de primar de comune (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Organizaţia judeţeană Suceava a PNL analizează foarte serios varianta renunţării la stabilirea unui candidat pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ în favoarea PSD, dorind în schimb ca PSD să ofere mai multe comune unde PNL să stabilească candidaţii, cu susţinerea integrală a PSD.

Protocolul USL prevede ca PSD să aibă candidatul pentru CJ Suceava, acesta fiind Cătălin Nechifor, preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD, iar PNL să dea candidatul pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, respectiv preşedintele organizaţiei judeţene, Ştefan Alexandru Băişanu.

Cum însă alegerile comasate nu prevăd posibilitatea ca o persoană să poată candida concomitent la mai multe funcţii, surse din PNL ne-au spus că Alexandru Băişanu va dori să meargă în cursă pentru Camera Deputaţilor.

Aceleaşi surse au declarat pentru NewsBucovina.ro că liberalii sunt dispuşi să renunţe la a avea candidat la Primăria Suceava, şi că îşi doresc mai multe localităţi din judeţ unde candidatul USL să fie stabilit de PNL, altele decât cele în care primarii sunt deja ai PNL sau PSD.

Faptul că PNL Suceava nu a reuşit până la această oră să găsească un candidat cu şanse reale în a-l invinge pe actualul primar Ion Lungu (PDL) îi fac pe liberali să cedeze cadidatura în favoarea PSD, însă PNL-iştii doresc ca cel puţin un post de vicerimar al Sucevei să le aparţină, în caz de reuşită a USL pe Suceava.

Varianta renunţării la candidatura pentru primărie a fost parţial confirmată la prima conferinţă de presă din 2012 de preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, Marius Zmău care nu a dorit sub nici o formă să abordeze subiectul PRIMĂRIA Suceava, sau a echipei care va merge pentru a câştiga cât mai multe locuri în Consiliul Local Suceava.

Zmău a refuzat efectiv să spună de ce PNL Suceava nu are deja o echipă pentru primăria Suceava şi un candidat pentru funcţia de primar, folosind expresii de genul: „vom anunta la timpul potrivit”, „soluţi sunt din plin”.


Intră acum și în grupul de