Baisanu: „Basescu ar trebui sa-l roage pe Raed Arafat sa se intoarca” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Plecarea lui Raed Arafat este o mare pierdere pentru sistemul sanitar din România, iar preşedintele ţării, Traian Băsescu, ar trebui acum să-l roage sau să facă tot posibilul pentru a-l convinge să se întoarcă”, este de părere liderul liberalilor suceveni, Alexandru Ştefan Băişanu.

Potrivit afirmaţiilor sale, exprimate în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, Raed Arafat reprezintă un mare semnal negativ la adresa actualei puteri, pierderea poate chiar a singurului profesionist din cabinetul Boc, unul care n-a vrut să îngenuncheze politic.

„Demisia lui Raed Arafat, omul care a înfiinţat sistemul SMURD din România şi s-a luptat pentru dezvoltarea lui, chiar dacă este de naţionalitate arabă, reprezintă cea mai grea pierdere pentru actuala putere. Gestul său de a pune în balanţă profesionalismul şi politizarea sistemului sanitar şi hotărârea de a pleca este un semnal negativ la adresa cabinetului Boc şi a politicilor distructive a acestuia. Raed Arafat a fost ultimul profesionist neîngenunchiat faţă de Cotroceni care a părăsit structurile executive”, a declarat Alexandru Băişanu.

Conform preşedintelui PNL Suceava, prin noua Lege a Sănătăţii, ce se doreşte a fi implementată, asistăm la o luptă între profesionalismul cadrelor medicale din ţara nostră şi interesele PDL-ului şi ale clientelei sale politice.

„Încă o dată, Traian Băsescu s-a implicat într-un domeniu în care nu are cunoştinţe, pe care nu îl stăpâneşte, cel al sănătăţii populaţiei, şi a creat un conflict ale cărui costuri vor fi plătite mai târziu doar de locuitorii acestei ţări. După ce a îngropat sistemul militar, iar cel al educaţiei a fost bulversat în totalitate, acum PDL nu are altă prioritate decât aceea ca sistemul sanitar să fie zăpăcit complet pentru ca banii pe care oamenii îi plătesc pentru sănătate să intre în anumite buzunare private şi nu cel al bugetului României”, a mai adăugat Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de