Nechifor: „Cel mai ieftin ar fi sa nu mai organizam alegeri pentru ca nu costa nimic”


Intră acum și în grupul de

Prin amânarea pronunţării asupra constituţionalităţii legii de comasare a alegerilor, Curtea Constituţională dă dovadă de laşitate, este de părere liderul social-democraţilor Suceveni, deputatul Cătălin Nechifor. „Curtea Constituţională dă dovadă de laşitate pentru că acum aşteaptă orientarea vântului. Într-un stat normal, Curtea Constituţională ar trebui să delibereze indiferent de situaţia socială pentru că este cel mai înalt for de respectare a democraţiei”, a declarat miercuri preşedintele PSD Suceava.

Totodată, preşedintele PSD Suceava şi-a exprimat surprinderea privind cererea Curţii Constituţionale pentru aflarea impactului financiar asupra Guvernului în cazul legii de comasare a alegerilor întrucât nu este Curte de Conturi, ci stabileşte constituţionalitatea unei legi. „Curtea Constituţională nu este Curte de Conturi. Curtea Constituţională trebuie să dezbată dacă legea de comasare a alegerilor este constituţională sau nu. Dacă judecăm din prisma costurilor, atunci cel mai ieftin ar fi să nu mai organizăm alegeri pentru că nu costă nimic”, a spus Nechifor.

Curtea Constituţională (CC) a amânat pentru 25 ianuarie dezbaterea privind sesizarea de neconstituţionalitate a Legii referitoare la comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare. Decizia de amânare a fost luată pentru aflarea impactului financiar asupra Guvernului.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC “o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.


Intră acum și în grupul de