UNPR Suceava solicita primarilor din judet sa includa in bugetul pentru 2012 fonduri pentru „COSUL DE SOLIDARITATE”


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene UNPR Suceava, Cătălina Vartic, face un apel către primarii din judeţ să includă în bugetul pentru anul 2012 fonduri pentru punerea în aplicare a programului „Coşul de solidaritate”.

Liderul progresist sucevean a explicat că este necesar ca în actualele condiţii socio-economice, persoanele defavorizate să fie sprijinite. „Avem nevoie de solidaritate în această perioadă în care ne confruntăm cu efectele crizei economice. Cred că toţi primarii şi consilierii locali sunt obligaţi să ia în considerare << Coşul de solidaritate >> şi să creeze premisele pentru implementarea urgentă a prevederilor legale. Mă aştept ca un prim semnal să fie dat chiar de municipiul Suceava”, a declarat Cătălina Vartic.

Ea a subliniat că în septembrie 2011 a fost adoptată HG 927/2011 privind Programul guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coşul de solidaritate”, care prevede că produsele alimentare pe care Guvernul vrea să le vândă pensionarilor la preţ redus vor fi livrate acestora, săptămânal, prin firme special înfiinţate de către autorităţile locale, care vor cumpăra alimentele prin licitaţie şi vor percepe un adaos comercial care să acopere cheltuielile aferente.

În “coşul de solidaritate” pentru pensionari vor fi incluse produse precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez, dar şi alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliul judeţean sau, după caz, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Actul normativ stabileşte că, pentru implementarea programului, consiliile judeţene (CJ), Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale (CL), inclusiv cele ale sectoarelor municipiului Bucureşti, pot înfiinţa societăţi comerciale ori pot extinde obiectul de activitate al societăţilor existente, pentru derularea activităţilor de comerţ cu produse alimentare de bază exclusiv către pensionari.


Intră acum și în grupul de