Furt de aproape 140 de milioane de lei vechi, la o ferma piscicola din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Bunuri a căror valoare totală se ridică la suma de aproximativ 140 de milioane de lei vechi au fost sustrase de hoţi de la o fermă piscicolă situată pe raza localităţii Cornu Luncii, judeţul Suceava.

Potrivit informaţiilor oferite de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, ferma aparţine unui fălticenean de 45 de ani şi are ca obiect de activitate producția de păstrăv pentru reproducere și consum.

Cercetările efectuate de organele de ordine la faţa locului au stabilit că furtul a avut loc pe parcursul nopţii dintre luni şi marţi, când hoţii „au pătruns în perimetrul bazinelor piscicole prin escaladarea unui gard şi au sustras dintr-un bazin cantitatea de aproximativ 20 kg păstrăv pentru reproducere, iar din alte cinci bazine circulare o cantitate de aproximativ 250-300 kg puiet de păstrăv”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Mai mult, dintr-o cabană aflată în stadiul de construcție, de pe raza aceleaşi ferme, autorii au pătruns pe ușa neasigurată în interior, iar de aici au sustras o plită din fontă de la o sobă, o drujbă și un rotopercutor. „Ulterior, aceleaşi persoane au pătruns şi în beciul amenajat la subsolul cabanei, iar de aici au sustras o motopompă, o pereche de cizme pescărești și un prelungitor tip tambur”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

Paguba lăsată în urmă de hoţi se ridică la valoarea de 13.900 de lei.


Intră acum și în grupul de