Baisanu: „CJ Suceava vrea sa refaca un parc deja construit cu peste 15 miliarde de lei vechi” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, a acuzat joi conducerea administraţiei judeţene că încearcă din nou să fure din banul public prin refacerea unui parc deja construit cu peste 15 miliarde de lei vechi.

Potrivit preşedintelui PNL Suceava, preţul de execuţie este mult prea mare, cel puţin dublu sau triplu faţă de preţul normal al unei astfel de lucrări.

„Este o situaţie care m-a oripilat, o licitaţie suspectă făcută de Consiliul Judeţean Suceava pentru înfiinţarea unui parc de la interesecția B-dului 1 Decembrie 1918 cu Calea Obcinelor, parc care a fost deja realizat de Primăria municipiului în toamna anului trecut. Totuși, mă așteptam de la Gheorghe Flutur ca un astfel de proiect să coste mult mai mult, dat fiind că deja are o experiență asemănătoare când a reușit performața ca să plătească un kilomentru de drum cu peste 1,5 milioane de euro. Aici la cei 200 de metri pătrați de părculeţ, rezultă un cost de numai 1.500 de euro/mp, în timp ce un metru pătrat de construcție nouă la o casă este de maxim 500 de euro/mp”, a declarat Băişanu.

El a mai adăugat că nu înţelelege cum conducerea administraţiei judeţene poate să cheltuie cu atâta ușurință banii publici, când nu sunt bani de medicamente, grădinițele își reduc numărul de grupe, pensionarii abia supravețuiesc, iar bugetarii primesc cu 25% mai puțin la salariu.

„Solicităm atât primarului Ion Lungu, cât și președintelui CJ Suceava să prezinte clarificări privind această investiție, pentru ca sucevenii să înțeleagă de ce un așa-zis parc, situat într-o intersecție cu trafic greu, unde practic va fi imposibil să-ți lași copilul să se joace, ajunge să fie executat de două ori, atât de Primăria din Suceava, cât și de Consiliul Județean Suceava, la prețuri mult peste cele practicate în mod curent pe piață”, a mai adăugat Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de