Nechifor: „Militam pentru anticipate si nu vom vota un nou guvern indiferent de premier pentru ca din umbra tot Basescu conduce”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PSD Suceava

Cătălin Nechifor, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD

TEXT LIVE:

“Pe o vreme ca asta nu dai niciun caine afara. Boc insa, merita sa fie dat afara. Nu a fost decizia sa şi ştim asta. Boc a cosit pensiile şi salariile. Acu umblă cu hârleţul şi şi-a săpat propria groapă. Noi credem că va mai fi premier o perioadă, pentru că e complicat.

Ideea de anticipate e susţinută clar de români. Planul cu demisia a fost pregătit de Băsescu în ideea de a mai salva corabia PDL. Scapă însă cine poate acum.

Noi milităm pentru anticipate şi nu vom vota un nou guvern indiferent de premier pentru că din umbră tot Băsescu conduce. Soluţia sunt anticipatele.

Mesajul e clar. Acum e Boc, urmează Băsescu. Piaţa Prefecturii din Suceava va fi declarată Agora Sucevei şi vom cere asta în CL Suceava. Vrem ca sucevenii să poată protesta liber pe viitor, în acest loc, fără a avea vreo restricţie sau vreo îngrădire.

Frica nu îi mai opreşte pe români acum. Trebuie să avem curaj să criticăm şi să fim criticaţi. Dialogul trebuie purtat permanent. Asta am câştigat în 1989.

FMI ne dă dreptate după un an. PNDI a lui Udrea nu respectă regulile şi risipeşte banii publici. Noi am avut dreptate de la început.

E mai eficient ca statul să se împrumute pentru a cofinanţa proiecte europene. Vrem să împrumutăm bani doar pentru cofinanţare naţională.

Flutur a demonstrat la Suceava că singurele realizări notabile sunt proiectele europene scrise de PSD în 2008. Flutur a tăiat doar panglica.

Sunt convins că USL va veni la Guvernare şi va avea un premier echitabil şi corect şi vom putea investiţii de talie europeană şi în România. Sper că miercuri să putem merge la Bucureşti la un Birou Executiv al USL unde vom discuta aspecte legate de USL Suceava şi vom face declaraţii după.

Parlamentarii PDL au o mare dilemă. E momentul să nu mai stea în bănci şi să vrea să voteze. Şi vom intra spre anticipate. Dacă vrem un Parlament legitim care să dea încredere populaţiei, trebuie să plece Roberta Anastase, ca şi Boc. Roata nu se va mai opri, odată pornită.”


Intră acum și în grupul de