Premierul Emil Boc a demisionat: „Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului”. Predoiu a fost desemnat premier interimar


Intră acum și în grupul de

Emil Boc a anunţat, în această dimineaţă, că şi-a dat demisia din funcţia de premier. “Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului”, a anunţat Emil Boc în şedinţa Executivului.

Potrivit gandul.info, premierul a mulţumit românilor pentru “eforturile făcute” şi a subliniat că “nu se agaţă de putere”. “Le mulţumesc românilor pentru că au salvat România, au salvat economia şi ţara de la colapsul economic. Politicienii doar şi-au făcut datoria. România s-a însănătoşit din punct de vedere economic. Noi am făcut curăţenie, am făcut ordine în finanţele ţării”.

Premierul Emil Boc le transmisese, de dimineaţă, liderilor coaliţiei că ar dori să se retragă de la conducerea Guvernului.

În acest context, liderii coaliţiei discută şi despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate.

Potrivit unor surse PDL, o parte din conducerea partidului a avut discuţii, duminică seară, la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu. Scenariul cel mai probabil, după cum au declarat ele, este ca după o demisie a lui Emil Boc funcţia de premier să fie preluată de un independent sau tehnocrat, arată gandul.info.

“Încă de săptămâna trecută, vă precizam că după plecarea FMi, Guvernul trebuie să treacă într-o altă fază politică. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului”, informează gandul.info.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat premier interimar pe Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei. Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, a confirmat, printr-un comunicat oficial, că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a-şi asuma funcţia de prim-ministru interimar. “Doresc să informez cetăţenii că instituţiile statului îşi vor continua în mod normal activitatea, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare”, a precizat Predoiu, arată gandul.info.


Intră acum și în grupul de