Flutur: „PDL nu a lasat nicio zi Romania in criza. La 52 de ore de la depunerea mandatului de catre Emil Boc, avem un alt guvern”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PDL Suceava

Gheorghe Flutur, preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL Suceava

TEXT LIVE:

PDL nu a lasat nicio zi Romania in criza. La 52 de ore de la depunerea mandatului de catre Emil Boc, avem un alt guvern. Suntem un partid total mobilizat.

E vremea să nu se tragă de timp. Sunt foarte multe priorităţi. Salut solidaritatea şi unitatea coaliţiei de guvernare. Am participat la elaborarea programului de guvernare. Cred că se revine în Parlament la dialog civilizat între putere şi opoziţie. Soluţia nu e greva parlamentară sau comentarii de la Grivco.

Apreciez poziţia PSD. O guvernare unde lipseşte opoziţia, nu ne face bine nici nouă. Sper că se va reveni la dialog în Parlament.

Într-o perioadă de criză, se puteau schimba şi trei guverne, dar aveam nevoie de stabilitate politică şi economică. Avem acum o economie consolidată.

Trebuie să stimulăm angajatorii să preia tineri sau persoane care mai au puţin până la pensie. Ne vom concentra pe dezvoltarea economică, pentru că asta e sursa.

Despre miniştri, pot să vă spun că PDL a avut curaj să trimită în linia întâi a Executivului oameni care vor face proba competenţei lor. Trebuie sprijiniţi. Ne vom concentra pe derularea proiectelor şi pe absorbţia de noi fonduri, dar avem în vedere şi pregătirea alegerilor lcoale şi intrarea în linie dreaptă.

Îi mulţumesc lui Ioan Bălan că şi-a făcut timp să conducă echipa de campanie electorală a PDL. Sper să avem o campanie decentă şi foarte mult dialog cu populaţia. Tandemul CJ-Primăria Suceava va fi nucleul de forţă pentru PDL Suceava, pentru perioada de campanie ce urmează.

Constatăm că de 22 de ani, în disputele electorale au fost temperaturi înalte. Oamenii s-au săturat de dispute sterile. Trebuie revenit la dialog civilizat.

E de salutat faptul că o parte din opoziţie a revenit la normalitate. E treaba lor ce s-a întâmplat. Reînnoirea clasei politice trebuie asumată de toţi. Acelaşi parcurs ca Mihai Răzvan Ungureanu l-am avut şi eu. Am fost camarazi în Guvernul PNL. Am fost parte in cabinetul aderării la UE. Profilul său e de dreapta.

Am încredere în el şi îl cunosc bine. Daţi-ne voia ca şi Moldova să aibă odată un premier în România.

Despre UNPR şi UDMR nu comentez. Spun cuvinte de apreciere de UDMR ca un partid care se ţine de cuvânt. Au miniştri profesionişti. UNPR e un partid nou.

PDL a avut o garnitură foarte bună şi şi-a făcut temele. Să recunoaştem că pe vreme rea, te erodezi. Trebuie apreciat fair-play-ul nostru. Nu am preferat populismul.

Semnalul dat ieri de Ponta ne face să credem că vor reveni la masa de discuţie la dialog. Aş vrea să revină sub cupola parlamentară.

Cred că USL, azi, e în off-said. Nu te justifici să fii în grevă parlamentară când se dezbat probleme naţionale. Vino în comisie şi spune de ce e rău.

Am venit noi de la cinci primari în opoziţie şi avem jumătate din primari. Pentru sănătatea democraţiei, e normal să fie echilibru. Nu ne fixăm cote la alegeri.

PDL e un partid care ştie ce are de făcut şi nu trebuie să facă Emil Boc un pas în spate. Suntem o echipă unită şi ştim ce trebuie făcut. Voi dialoga şi cu protestatarii. În stradă sunt revendicări absolut justificate. Nu doar cei din stradă o duc rău. Sunt mult mai mulţi cu multe probleme.

Mişcarea adevărată de centru dreapta e la guvernare. A promis şi a făcut ceva. Lăsaţi-mă să nu comentez a cui e broasca şi a cui cheia la PNL Suceava.”


Intră acum și în grupul de