PDL Suceava considera ca PSD a dat semnalul ca se poate purta un dialog in limite civilizate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În Parlament se va reveni la un dialog civilizat între putere şi opoziţie întrucât „soluţia nu e greva parlamentară sau comentarii de la Grivco”, este de părere preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur, care deţine şi funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL la nivel naţional.

El a apreciat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, poziţia „unei părţi din USL”, cea a PSD care, prin preşedintele partidului, Victor Ponta, a dat semnalul că se poate purta un dialog în limite civilizate. „O guvernare unde lipseşte opoziţia, nu ne face bine nici nouă. Sper că se va reveni la dialog în Parlament”, a spus Flutur precizând că nu au fost discuţii între PDL şi PSD privind revenirea în Parlament. „Semnalul dat ieri de Ponta ne face să credem însă că vor reveni la masa de discuţie, la dialog. Aş vrea să revină sub cupola Parlamentului”, a spus Flutur.

El a adăugat că de 22 de ani, în disputele electorale au fost „temperaturi înalte” şi că potrivit măsurătorilor sociologice, oamenii s-au săturat de dispute sterile şi că doresc un dialog civilizat, cu soluţii. „E de salutat faptul că o parte din opoziţie a revenit la normalitate. (…) Nu te justifici să fii în grevă parlamentară când se dezbat probleme naţionale. Vino în comisie şi spune de ce e rău”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

La rândul său, secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a spus că prin discursul său, Victor Ponta a recunoscut că România a făcut tot ceea ce trebuia la nivel macroeconomic şi că trebuie lucrat la nivel micro. El a subliniat că acest dialog, putere-opoziţie, chiar dacă numai printr-un lider de partid şi cu sala goală, este un pas important.

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier. Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.

Ulterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut un apel, în numele colegilor săi din conducerea partidului, la partenerii din USL, respectiv la PSD şi la PC, solicitându-le să nu uite nicio secundă cu cine se bat şi că lupta lor este împotriva regimului Traian Băsescu.


Intră acum și în grupul de