PDL Suceava a inceput “mobilizarea generala” pentru castigarea alegerilor locale din iunie


Intră acum și în grupul de

Primarii PDL din judeţ şi preşedinţii organizaţiilor PDL din tot judeţul Suceava au discutat, joi, timp de aproximativ cinci ore, despre modul în care vor acţiona în perioada următoare pentru pregătirea alegerilor locale din iunie.

Potrivit unor surse din PDL Suceava, conducerea PDL Suceava împreună cu liderii organizaţiilor locale şi cu primarii în funcţie au stabilit un calendar strâns pentru stabilirea candidaţilor pentru alegerile locale, atât pentru funcţia de primar cât şi pentru consiliile locale. Totodată, în fiecare localitate, democrat-liberalii se organizează până la nivelul fiecărei secţii de votare, iar pentru a maximiza rezultatele trebuie să fie implicat fiecare membru de partid în condiţiile în care PDL va trebui să facă faţă canidaturilor comune ale PSD şi PNL.

La şedinţa de joi, nu s-au stabilit candidaturile pentru fiecare primărie, dar s-a conturat decizia de a fi susţinuţi pentru un nou mandat primarii în funcţie.

Sursele citate au arătat că în perioada următoare, PDL va acţiona coerent în toate localităţile, inclusiv în cele unde sunt primari de la alte partide, pentru a prezenta implicarea lui Gheorghe Flutur, ca preşedinte al CJ Suceava şi lider naţional al PDL, în sprijinirea tuturor localităţilor din judeţ.

Astfel, folosind imaginea lui Gheorghe Flutur, PDL Suceava vrea să reducă din impactul negativ faţă de modul în care este văzut partidul după nemulţumirile faţă de actul guvernării şi să prezinte că liderul local a făcut toate eforturile, prin atragerea de fonduri guvernamentale şi europene pentru diverse proiecte care se află în derulare sau în proceduri de selecţie a firmelor ce le execută.

Totodată, campania PDL va arăta că în judeţ şi în fiecare localitate s-au făcut în ultimii patru ani mai multe investiţii publice, deşi e perioadă de criză, decât în perioada în care PSD conducea CJ Suceava.

Mesajul transmis de conducerea PDL Suceava în faţa reprezentanţilor din localităţi a fost “mobilizare generală”, iar membrilor de partid li se cere să explice şi măsurile luate de guvern cât şi acţiunile conducerii PDL a judeţului şi acţiuni ferme pentru câştigarea alegerilor în cât mai multe localităţi, nefiind acceptate eşecuri în localităţile unde PDL are primari în funcţie.

Mai mult, electoratului i se va explica necesitatea realegerii lui Gheorghe Flutur în funcţia de preşedinte al Consilliului Judeţean Suceava în condiţiile în care România va fi regionalizată şi va fi nevoie de un lider ca Gheorghe Flutur pentru ca Suceava să devină centru regional.

Coordonatorul campaniei PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a evitat să comenteze despre şedinţa democrat liberalilor, arătând că a fost doar o şedinţă tehnică.

“A fost o şedinţă de lucru, o şedinţă tehnică”, a spus Bălan.

Alegerile locale din acest an urmează să fie organizate, cel mai probabil, în data de 10 iunie. Potrivit legislaţiei actuale, nu va mai fi organizat al doilea tur de scrutin, iar candidatul de primar care va primi cele mai multe voturi va câştiga funcţia.


Intră acum și în grupul de