Titus Corlatean: Orice rebranduire a PDL nu va putea ascunde realitatea unei „formatiuni politice profund corupte” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prin schimbarea siglei şi înfiinţarea Mişcării Populare, PDL vrea să fugă din faţa electoratului şi să şteargă „pecetea portocalie”, a apreciat joi la Suceava, vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean, subliniind că „lumea ştie însă cu cine are de-a face”.

Corlăţean a declarat, într-o conferinţă de presă, că orice rebranduire şi vopsire a PDL nu va putea ascunde realitatea unei „formaţiuni politice profund corupte”. „Acest pseudo partid cu o existenţă toxică să cedeze trandafirul Internaţionalei Socialiste pe care l-a ţinut captiv”, a spus vicepreşedintele PSD.

Întrebat dacă USL este preocupat de constituirea Mişcării Populare, liderul social-democrat a spus că USL este interesat doar într-o mică măsură de modul în care PDL încearcă să salveze ce se mai poate salva şi că este preocupat în special de ceea ce are USL de făcut, de programele pentru guvernare şi de comunicarea cu electoratul. „Vom pune accent pe comunicare”, a afirmat Corlăţean.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au precizat sursele citate.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă. Dacă se va face această alianţă, vor fi schimbate sigla şi culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru siglă fiind “inima”, simbolul PPE. Pentru culoarea acestei alianţe se ia în calcul verde sau/şi albastru, au mai spus sursele citate. De altfel, culorile verde şi albastru au fost folosite de Organizaţia de Tineret a PDL, la Şcoala de vară pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul “Smart&Right”.


Intră acum și în grupul de