Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Suceava,Tiberius Bradatan, s-a inscris in PSD si va initia un proiect pentru sanatatea Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Tiberius Brădăţan, a anunţat, joi, că s-a înscris în PSD.

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că Tiberius Brădăţan este unul dintre cei mai buni medici şi că îi mulţumeşte că s-a alăturat social-democraţilor.

La rândul său, Brădăţan a declarat că se regăseşte în doctrina social-democrată şi că are aplecare înspre ceea ce înseamnă ajutorarea semenilor. El consideră că se va implica astfel încât oamenii să fie ajutaţi şi din zona politică. Brădăţan a precizat că doreşte să iniţieze un proiect pentru sănătatea Sucevei care se intitulează „Sănătate prin educaţie”.

El a arătat că acest proiect propune un concept de prevenire a bolilor astfel încât să nu se ajungă la cheltuieli mari pentru tratarea acestora. Astfel, încă de pe băncile şcolii, elevii pot fi învăţaţi despre modul de prevenire a bolilor şi să fie făcute concursuri de tipul „Sanitarii pricepuţi”.

„Mai demult se învăţau în şcoli norme simple pentru prevenire. Acum se poate face din nou cu resurse financiare minime, dar cu resurse umane. Va avea de câştigat sănătatea la nivel local şi chiar la nivel naţional dacă se va dovedi viabil acest proiect”, a spus Brădăţan. El consideră că sănătatea şi educaţie sunt cei doi piloni de bază pentru o societate.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, a spus că va propune în Consiliul Local implementarea în şcolile din municipiu al acestui proiect.


Intră acum și în grupul de