Flutur a inaugurat noua scoala cu clasele I-VIII din comuna Iacobeni. Investitia se ridica la peste 15 miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat, joi, la Iacobeni, Scoala cu clasele I-VIII din comună, investiţie de peste 1,5 milioane de lei, realizată în principal cu fonduri de la Agenţia pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere.

La eveniment au mai luat parte deputatul PDL de Suceava, Dumitru Pardău, primarul comunei Iacobeni, Angelica Fodor, adjunctul IŞJ Suceava, Cristian Cuciurean, directoarea în funcţie a instituţiei de învăţământ, Camelia Filipiuc dar şi prima directoare a acestei şcoli, prof. Gherman. Acestora li s-au alăturat peste o sută de locuitori ai comunei sucevene, printre care şi mai mulţi consilieri locali.

Gheorghe Flutur a fost primit cu pâine şi sare de un tânăr îmbrăcat în costum popular, iar după ce a gustat din colacul special copt pentru acest eveniment, l-a împărţit cu cei prezenţi.

Preşedintele CJ a mulţumit primarului comunei pentru eforturile făcute pentru finalizarea investiţiei, în condiţiile în care ea a început pe data de 1 septembrie 2011, şi în mod special deputatului Dumitru Pardău pentru implicarea în acest proiect.

„Dacă dăm timpul în urmă, vedem că mai multă lume nu credea că vor mai începe investiţiile aici. Avem aici un exemplu de femeie primar care ştie ce să facă. Iacobeni a suferit mult după 1990. Şcoala realizată aici cred că este una dintre cele mai moderne din întreaga zonă şi făcută cu bun gust. Sunt însă multe de făcut mai departe pentru Iacobeni. Va trebui să anvelopăm blocurile din localitate şi să ajutăm oamenii să rezolve problemele cu acoperişurile”, a ţinut să spună şeful executivului judeţean sucevean.

La rândul său, deputatul de Dorna, Dumitru Pardău s-a arătat încântat de modul cum s-au cheltuit banii şi a lăudat comunitatea că a reuşit să susţină primarul în demersul său pentru construirea unei şcoli noi.

„Meritul e al locuitorilor care au sprijinit-o pe doamna primar. Este un lucru bine făcut şi va folosi întregii comunităţi. Voi fi alături de primar şi voi încerca să ajut cu mobilier în perioada următoare”, a mai declarat deputatul Dumitru Pardău.

Şcoala din Iacobeni a fost realizată pe structura fostei şcoli, construită în 1962, fiind adaptată la cerinţele UE şi modernizată. Clădirea adăposteşte un laborator informatic de ultimă generaţie şi o clasă pregătitoare.

Oficialităţile prezente la eveniment au primt din partea directoarei Şcolii câte o plachetă.


Intră acum și în grupul de