Miscarea Populara devine la Suceava o afacere exclusiv a celor din PDL


Intră acum și în grupul de

Infiinţarea la Suceava a Mişcării Populare (MP), anunţate la finele săptămânii trecute de preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Gheorghe Flutur, ca “o stare de spirit care pluteşte in aer” de multă vreme riscă să devină extrem de dificilă în condiţiile în care PDL nu are cu cine discuta.

La fel ca în cazul celor din PSD si PNL care nu au putut semna infiinţarea USL la Suceava pentru că pur şi simplu nu exista nici un PC, şi cei din PDL se văd puşi în situaţia de a nu avea cu cine colabora.

În momentul de faţă, pe eşicherul politic sucevean funcţionează PNŢCD, însă liderul judeţean al acestui partid a fost văzut în mai multe rânduri protestând în faţa Palatului Administrativ al judeţului, fluturând un steag tricolor şi strigând sloganuri anti-PDL si anti-Flutur.

Mişcarea ecologistă, un alt posibil partener de dialog pentru MP, nu s-a manifestat deocamdată ca o entitate politică, iar în ceeae ce priveşte PIN şi PNG, acestea au trectu cu „arme şi bagaje”, de câtva timp, in curtea celor de la UNPR.

Iar UNPR Suceava, prin vocea liderului său judeţean, Cătălina Vartic, s-a arătat extrem de iritat de anunţul făcut de Gheorghe Flutur referitor la înfiinţarea Mişcării Populare şi a reacţionat imediat anunţând că nu au existat nici un fel de discuţii referitor la tema MP şi că UNPR are traseul său politic, bine delimitat de cel al PDL.

În aceste condiţii, cei din PDL vor fi nevoiţi să „detaşeze” din partid mai mulţi membri de încredere care să devină exponenţii locali ai partidelor cu care, la centru, PDL încearcă înnfinţarea Măşcării Populare, dacă doreşte ca MP să aibă succes la Suceava.

Gheorghe Flutur a explicat, saptamâna trecută, că “nucleul dur” al fostei Alianţe D.A. se află acum în PDL şi că MP este „binevenită pentru perioada următoare. „Mişcarea Populară va trebui să se contrapună USL care reprezintă mişcarea nepopulară. PDL şi UNPR au obligaţia să mobilizeze şi alte forţe care să li se alăture”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Rămâne de văzut însă, cu cine se va alia la Suceava liderul judeţean al PDL pentru a putea crea mult dorita Mişcare Populară.


Intră acum și în grupul de