Consilierii USL suceveni au depus proiectul de HCL privind infiintarea Zonei Industriale Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O zonă industrială cu facilităţi speciale pentru investitori ar putea fi înfiinţată în apropierea SC Termica SA. Preşedintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Donţu, a anunţat luni că proiectul de hotărâre de Consiliu local privind înfiinţarea Zonei Industriale Bucovina a fost depus de consilierii USL suceveni la secretarul Consiliului local şi şi-a exprimat încrederea că acesta va fi votat de toţi consilierii locali întrucât conduce la dezvoltarea oraşului şi este susţinut, prin semnături, de peste zece mii de suceveni. „Va fi o zonă de facilităţi pentru investitori şi pentru crearea de noi locuri de muncă stabile”, a spus Donţu.

El a explicat că proiectul prevede folosirea pentru investiţii a unei suprafeţe de teren de 150 de hectare amplasată în zona unde funcţionează societatea de termoficare Termica SA, zonă în care se află utilităţi, există cale ferată în apropiere şi este înconjurată de drumuri de acces.

Donţu a arătat că în baza unui studiu de impact urmează să se stabilească cum va fi afectat bugetul prin scutirea de la taxe şi impozite locale pe o perioadă de trei-cinci ani, iar această zonă va fi administrată de o societate.

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a spus că de 20 de ani în Suceava nu s-a construit nimic, iar Primăria nu a reuşit să conserve nici ceea ce era înainte de 1989. „Este necesar să se creeze locuri de muncă stabile pentru suceveni. De aceea noi venim cu un nou concept de Primărie, care să nu fie doar un colector de taxe şi impozite, ci şi un generator de dezvoltare prin crearea de locuri de muncă şi prin aducerea de investitori”, a spus Băişanu.

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a arătat că în România se pot înfiinţa astfel de zone industriale şi a exemplificat cu parcul industrial de la Jucu. Nechifor a spus că municipiul Suceava a pierdut majoritatea spaţiilor industriale, unele fiind acum centre comerciale, altele fiind folosite pentru organizarea de nunţi, iar oferta de locuri de muncă este de doar 20-30 pe lună. „USL are o strategie de dezvoltare a judeţului ce capătă contur, iar acest tip de zone industriale dorim să fie înfiinţate în toate localităţile importante”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că dacă până acum sucevenii care nu-şi găseau loc de muncă se îndreptau să muncească în străinătate, din cauza crizei economice mondiale această variantă nu mai este luată în calcul.


Intră acum și în grupul de