Presedintele PDL Radauti, Petru Carcalete, va candida din partea USL la functia de primar al orasului. Flutur a evitat sa comenteze cazul (VIDEO)

Liderul PDL Rădăuţi, Petru Carcalete, a confirmat, marţi, că va candida din partea PNL la Primăria municipiului Rădăuţi.

Carcalete, care este şi vicepreşedinte al PDL Suceava, consilier judeţean, preşedinte al Comisiei de învăţământ din CJ Suceava, preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, a anunţat, într-o conferinţă de presă că va candida din partea PNL la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, după ce PDL a decis să-l susţină pe actualul primar, Aurel Olărean. Petru Carcalete a spus că încă nu s-a înscris în PNL şi că se aşteaptă să fie exclus din PDL după acest anunţ. El a recunoscut că situaţia este cunoscută de liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur.

Preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a evitat să comenteze această declaraţie a lui Petru Carcalete. Întrebat dacă ştie că Petru Carcalete a anunţat că se va înscrie în cursă pentru funcţia de primar din partea PNL, Flutur a răspuns că „poate vine PNL la noi”. El a arătat că PDL Suceava este în proceduri de desemnare a candidaţilor pentru alegerile locale şi că nu vrea să comenteze cazul. „Sunt jocuri politice pe care nu le comentez”, a spus Flutur. El a subliniat că Petru Carcalete este un om cu care a lucrat foarte bine în echipă.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că a purtat de mai mult timp discuţii cu Petru Carcalete în legătură cu o eventuală candidatură. „Dacă a anunţat că va candida, să-l credem pe cuvânt şi să facă adeziune la PNL şi îl vom susţine la Primăria Rădăuţi din partea PNL, unde sperăm ca USL să câştige”, a spus Băişanu. El a precizat că acesta este unul dintre membrii puternici ai PD care vor părăsi barca lui Gheorghe Flutur. „Va urma o perioadă în care şi alţi membri liberali din PD se vor întoarce în PNL, dar vor fi şi membri democraţi care renunţă la echipa lui Gheorghe Flutur”, a spus Băişanu.

Petru Carcalete a fost lider al PNL Rădăuţi până în 2007 când s-a înscris în PLD alături de Gheorghe Flutur şi apoi a continuat activitatea în PDL.

Actualul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este membru PDL, iar în mandatul 2004-2008 a fost deputat PD.

Vă redăm textual dialogul reporter-Petru Carcalete, din cadrul conferinţei de presă:

Reporter: Veţi candida din partea PNL la funcţia de primar la Rădăuţi?
Petru Carcalete: Da.

R: Când veţi intra în PNL?
P.C.: Am să văd. Am timp.

R. V-aţi dat demisia din PDL?
P.C.: Nu.

R: Şi aveţi de gând?
P.C.: Nu. Mă vor da afară.

R: Veţi semna până joi trecerea în noul partid, aşa cum a anunţat conducerea liberală?
P.C.: Joi cu siguranţă n-o să se întâmple acest lucru, din cauza faptului că voi fi la o întrunire cu inspectorii generali la Brasov.

R.: Aţi discutat cu dl Gheorghe Flutur despre această situaţie?
P.C.: Da.