UNPR Suceava a anuntat ca va avea candidati proprii la alegerile locale din 2012, in toate localitatile judetului si la CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

La Suceava, Uniunea Naţională pentru Progresul României va avea candidaţi proprii în alegerile din iunie, în toate localităţile judeţului cât şi la Consiliul Judeţean Suceava, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, UNPR Suceava definitivează listele de candidaţi pentru comune şi oraşe urmând ca în perioada următoare, să desemneze şi candidatul propriu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi-a anunţat intenţia de a candida liderul UNPR Suceava, Cătălina Vartic, candidatura urmând să fie validată în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean al UNPR.

În acelaşi timp, UNPR Suceava a precizat că în prezent, se analizează candidaturile a trei persoane pentru a fi desemnat candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Suceava. ”Biroul Politic Judeţean al partidului a stabilit săptămâna trecută ca organizaţia să participe în alegerile locale pe liste proprii, atât pentru Consiliul Judeţean cât şi pentru Consiliile locale şi Primăriile din judeţ. Până acum, am desemnat peste două treimi dintre candidaţi, printre care se află şi primari în funcţie, urmând ca în maxim trei săptămâni, să definitivăm candidaturile”, a declarat preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic.

PDL a decis să încheie un protocol de colaborare cu UNPR, a declarat, duminică, preşedintele PDL Emil Boc, arătând că cele două formaţiuni se vor susţine reciproc în alegrerile locale şi că această decizie a fost luată ca urmare a relaţiei privilegiate dintre cele două partide. “PDL a decis, având în vedere relaţiile privilegitate, să încheie un protocol de colaborare, de susţinere, nu alianţă electorală, cu UNPR, fiind mandatată conducerea partidului să finalizeze acest protocol, ca urmare a relaţiei privilegiate pe care o avem în actul de guvernare împreună cu partenerii de la UNPR”, a precizat Boc.

El a mai spus că acest protocol cu UNPR este de susţinere reciprocă la alegerile locale.


Intră acum și în grupul de