Casele de schimb valutar si cele de amanet din judet, luate la ochi de politistii suceveni


Intră acum și în grupul de

Sediile şi punctele de lucru ale caselor de schimb valutar din judeţul Suceava precum şi cele ale caselor de amanet au intrat în atenţia lucrătorilor din cadrul IPJ Suceava, pe parcursul întregii luni februarie.

Acţiunea mai amplă, derulată conform Biroului de presă din cadrul IPJ, în perioada 7 – 29 februarie, a vizat modul de respectare a prevederilor Legii de către administratorii caselor de schimb valutar sau amanet privind măsurile de siguranţă ce trebuie îndeplinite atât în locaţiile punctelor de lucru cât şi în ce priveşte manipularea, depozitarea şi transportul valorilor monetare.

“Cu ocazia acţiunii au fost verificate aproape 100 de obiective, din care circa 70 de case schimb valutar şi aproape 30 de case de amanet”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, care a adăugat că sanţiunile nu au întârziat să apară fiind aplicate 26 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 120 de milioane de lei vechi.

“În paralel, s-a procedat şi la instruirea personalului care derulează operaţiuni cu numerar în vederea respectării procedurilor de lucru existente, utilizarea seifurilor pentru păstrarea şi depozitarea numerarului, menţinerea seifurilor şi a uşilor de acces în ghişee încuiate pe tot timpul programului de lucru”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de