Flutur: „PDL are mana intinsa catre cei care vor modernizarea judetului” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Suntem deschişi pentru alianţe, dar nu am făcut nici un pas spre o alianţă electorală”, a declarat joi, preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că PDL este pregătit să câştige alegerile în judeţul Suceava, iar în Biroul Permanent Judeţean care se va întruni vineri vor fi validate aproape toate candidaturile PDL pentru funcţiile de primar din judeţ. „PDL are mâna întinsă către cei care vor modernizarea judeţului. Nu ne grăbim. Vrem să ne consolidăm întâi şi să intrăm în bătălia electorală. Avem candidaţii cu prima şansă”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că la Rădăuţi, unde preşedintele organizaţiei, Petru Carcalete, s-a înscris în PNL şi va candida din partea USL la funcţia de primar, a fost desemnată o conducere interimară a organizaţiei PDL care este condusă de primarul în funcţie, Aurel Olărean. Flutur a spus că în această organizaţie cei care au alte preocupări decât PDL ar trebui să anunţe conducerea partidului.

Întrebat dacă a renunţat la o veche prietenie cu Petru Carcalete, cu care a fost în echipă de peste zece ani, pentru o ambiţie politică, Flutur a arătat că PDL nu vinde iluzii, este un partid pragmatic, iar sentimentele îşi au locul după interesele politice. „Nu vindem iluzii. Suntem pragmatici şi hotărâţi. Principiul e că primarul în funcţie trebuie susţinut pentru un nou mandat. Prietenia e una şi pragmatismul politic e alta. Sentimentele îşi au locul după interesele politice”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat, luni, că în judeţul Suceava, organizaţia PDL este o alianţă formată din fuziuni succesive în ultimii zece ani, iar oportunitatea înfiinţării Mişcării Populare va fi discutată în Biroul Permanent Judeţean.

Onofrei a declarat că PDL, în judeţul Suceava, este o organizaţie formată în urma unor fuziuni succesive. El a arătat că în urmă cu zece ani a fost o fuziune între PNL şi PNŢCD, după care această structură a înfiinţat PLD, iar apoi PLD a fuzionat cu PD, rezultând PDL. “Structura organizaţiei PDL este formată din fuziuni succesive în ultimii zece ani”, a spus Onofrei, care a fost preşedinte al PNŢCD Suceava, iar ulterior preşedinte al PNL Suceava, acum fiind prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL. El a spus că posibilitatea înfiinţării Mişcării Populare la Suceava va fi discutată în Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei PDL şi se va analiza varianta optimă.


Intră acum și în grupul de