Flutur: Scoala Nationala de Management Politic de la Suceava este in concordanta cu pregatirea bataliilor electorale care urmeaza in acest an (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernarea PDL a avut o mare deficienţă la capitolul comunicare pentru că nu a explicat cum trebuie măsurile adoptate sau chiar nu a explicat deloc unele acţiuni ceea ce a determinat lipsa de mesaj, un mesaj incomplet sau lipsa dezbaterii publice, a declarat, vineri, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur la Şcoala Naţională de Management Politic organizată de OT PDL Suceava.

Flutur le-a spus tinerilor democrat-liberali din 12 judeţe ale ţării care participă la această şcoală de management politic că el a intrat în politică în urmă cu 12 ani cu dorinţa de a învăţa de la seniori şi consideră că tinerii trebuie să depăşească modestia şi să învingă în lupta cu timiditatea. El a mai arătat că un om politic trebuie să se specializeze pe un anumit domeniu şi consideră că omul politic de tip „pauşal” nu se identifică cu nimic fiind „un om politic care ştie de toate şi nimic, care poate să-şi lase pijamalele în studioul de televiziune şi are păreri în orice domeniu”.

Flutur le-a atras atenţia că în domeniul comunicării, pe lângă „dar şi har” omul politic trebuie să vrea să şi comunice. „Dacă vorbeşti abstract nu te ascultă nimeni”, a spus prim-vicepreşedintele PDL care le-a mai explicat că în comunicare contează şi timbrul vocii, dar şi conţinutul mesajului, iar cel mai important este ca în relaţia cu electoratul omul politic să surprindă, cum ar fi să răspundă la o întrebare nepusă la care să ofere şi soluţii. El le-a mai spus că vor trebui sugerate cu atenţie modele de comunicare. „Trebuie să fim atenţi şi să sugerăm modele de comunicare. Când mergi la TV, te duci să transmiţi un mesaj şi să prinzi un culoar pe temele zilei”, a spus Flutur.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai anunţat la Şcoala Naţională de Management Politic că PDL va edita un ghid de mesaje care va trebui să fie însuşit de membrii partidului până la nivelul organizaţiilor pe secţiile de votare. „Vom transmite un ghid de mesaje. Sunt foarte multe realizări care trebuie să fie transpuse în mesaje foarte clare. Omul tău din secţia de votare trebuie să ştie ce să spună mai departe”, a declarat Flutur, care a menţionat că prin aceste mesaje se vor aduce clarificări în toate domeniile, exemplificând cu introducerea pensiei minime sau avantajele reformei sistemului de educaţie.

El a mai spus că Şcoala Naţională de Management Politic de la Suceava este în concordanţă cu pregătirea bătăliilor electorale care urmează în acest an şi a subliniat că la alegerile locale vor fi implicaţi zeci de mii de membri de partid atât în lupta directă, fiind candidaţi, dar şi cei care sprijină candidaturile. El a precizat că numai în judeţul Suceava, peste 2000 de membri PDL sunt „combatanţi direcţi”, fiind candidaţi, dar acestora li se alătură şi combatanţii din reţeaua electorală construită pe secţii de votare şi care sprijină candidaturile.

Membri ai OT PDL din 12 judeţe ale ţării participă vineri şi sâmbătă la Şcoala Naţională de Management Politic organizată la Suceava de tinerii democrat-liberali împreună cu Institutul de Studii Populare, Fundaţia Konrad Adenauer, Fundaţia PPE Centre for European Studies.


Intră acum și în grupul de