Sebastian Lazaroiu: „Miscarea Populara nu trebuie sa fie un partid politic, dar PDL trebuie sa fie centrul ei”


Intră acum și în grupul de

Sebastian Lazaroiu a fost prezent, sâmbătă, la Scoala de Management Politic de la Suceava a PDL.

“Foamne fereste sa te iubeasca partidul, ca te da afara cand ajungi ministru. Marea dilema a PDL, Miscare Populara sau altceva? Decizia la ultimul Colegiu a ramas ambigua. E buna pentru ca ar trebui facuta de jos in sus. Eu sunt pentru Miscarea Populara. Nu cred ca PDL ar trebui sa se vopseasca in alte culori. Nu de asta ar trebui sa va schimbati numele si culoarea.

PDL peste tot e un partid izolat peste tot in tara. E un risc intalnit la toate partidele aflate la putere. Va trebui sa gaseasca parteneri de alianta. Daca nu va exista aceasta alianta e grav pentru ca inseamna ca ramane PDL si toti ceilalti impotriva. Cand PDL e la putere nu e un avantaj. Trebuie si gesturi din astea de umilinta sa iti saluti partenerii. Miscarea nu trebuie sa fie un partid politic, dar PDL trebuie sa fie centrul ei.

La toamna, daca lucrurile merg bine se poate transforma in partid politic. S-ar putea sa vina si altii daca exista un proiect politic de viitor. USL a gresit atunci cand au pus paritate unica la nivel national. E o prostie, evident, pentru ca in judete, discrepantele sunt foarte mari. Miscarea Populara nu ar trebui sa aiba asemenea probleme. La nivel local, va tine cont de distributia locala, iar aliatii PDL sunt mult mai mici. Nu apar orgolii. UNPR a reusit in doi ani sa recruteze niste candidati la nivel local. Au sanse sa castige. Daca UNPR va da la gioale PDL toata campania va fi grav.

Si UNPR si PDL pierd. Nu spune nimeni ca PDL trebuie sa ia de nevasta UNPR. In zonele unde se vor lupta cele doua, USL va castiga detasat. E bine ca USL candideaza impreuna la locale. E un test. Cred ca nu vor lua 50 plus 1 la locale. Nu vor lua nici 40 si vor sti ce sa faca mai departe. Dupa ce vor lua pana in 40 , cei de la USL isi vor face calculele. Sunt curios ce vor spune cei din PSD cand isi vor da seama ca au luat 18 % in loc de 30. USL are probleme mult mai mari.

Anul asta va fi al independentilor pentru ca e o oportunitate si vor trage foarte multe voturi. Vor strica multe jocuri la municipii. 35-37 % va lua USL, MP in jur de 30 %, PPDD sta bine in sondaje, dar nu are structuri si nu vor lua 7 %. UDMR va avea probleme cu Tokes, iar UNPR 5 %.


Intră acum și în grupul de