Nechifor considera ca o statiune montana construita de la zero ar aduce numerosi turisti in judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Strategia turistică a judeţului Suceava trebuie să determine noi facilităţi în localităţile aflate acum în circuitul turistic, dar şi investiţii în zone încă neexploatate, susţine preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care a anunţat că social-democraţii propun ca în strategia de turism a judeţului să fie inclusă înfiinţarea unei staţiuni de schi care să fie făcută în parteneriat public-privat. „Avem pensiuni, hoteluri, restaurante, dar nu avem elemente unde turistul să cheltuie mulţi bani”, a spus deputatul PSD, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

Potrivit liderului PSD Suceava, actuala strategie de turism a judeţului, care presupune doar promovarea zonei, nu este productivă şi nu creează noi locuri de muncă, el apreciind că în zonă trebuie finanţate, prin parteneriat public-privat, noi facilităţi turistice care să determine un grad de ocupare mai mare şi turişti care să petreacă mai mult timp în judeţ ceea ce va duce şi la creşterea numărului de locuri de muncă în domeniu. „Flutur a cheltuit şapte milioane de euro pe promovare”, a spus deputatul social-democrat care a arătat însă că această strategie nu a determinat creşterea facilităţilor, iar turiştii petrec mai mult timp într-o zonă dacă oferta este diversificată.

Nechifor consideră că o staţiune montană construită de la zero în zona Vatra Dornei-Rodna, sau în munţii Călimani, unde există domeniu schiabil cu cinci luni pe an de zăpadă, poate fi o investiţie care să aducă numeroşi turişti, mai ales dacă se vor înfiinţa zeci de kilometri de pârtie, o investiţie similară fiind în Ucraina. El a mai spus că în acest sens, aerodromul Floreni de lângă Vatra Dornei poate fi folosit pentru cei care doresc să vină cu curse charter. „Acest proiect poate fi promovat pentru a fi finanţat cu fonduri europene, iar statul să se ocupe doar de infrastructura rutieră şi instalaţiile de cablu, iar restul investiţiilor să fie făcute prin parteneriat public-privat. Există dorinţă din partea investitorilor, dar din păcate nu există proiect”, a spus Nechifor.

El a subliniat că un proiect nou, într-o zonă neexploatată, reprezintă un punct de atracţie, iar în acelaşi timp a arătat că aceleaşi facilităţi vor fi acordate investitorilor străini şi români.


Intră acum și în grupul de