Gheorghe Flutur sustine ca stia ca Traian Basescu a intentionat sa predea guvernarea USL si lui Victor Ponta


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care este si liderul judeţean al partidului a declarat că era la curent, chiar cu o seară înainte de consultările cu partidele din România, pentru formarea noului guvern, că preşedintele Traian Băsescu intenţiona să predea guvernarea lui Victor Ponta şi USL.

„Eu am fost informat cu o seară înainte de această propunere, ca să predea preşedintele Traian Băsescu, guvernarea lui Ponta şi USL”, a spus presei Gheorghe Flutur.

El a precizat că a participat la o discuţie pe această temă în cadrul căreia preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre această intenţie.

„Am ştiut de această intenţie”, a mai spus Flutur, care a ţinut însă să facă precizarea că nu avea cunostinţe despre ce s-a discutat în cadrul consultărilor cu reprezentanţii USL.

La întrebarea „Cum comentaţi reacţia liderilor USL la propunerea preşedintelui?”, liderul judeţean al PDL, Gheorghe Flutur a spus că aceştia au dovedit încă o dată că nu-şi asumă răspunderea guvernării.

„Eu nu am ştiut ce s-a discutat la consultări, dar am văzut că erau pentru anticipate şi nu pe asumarea răspunderii guvernamentale. De fapt e vorba de fugă de răspundere”, a precizat Gheorghe Flutur.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la un piostd e televiziune central că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, însă a fost refuzat de USL.

“Eu am avut surpriza refuzului mandatului de prim-ministru când i l-am oferit lui Victor Ponta”, a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că a făcut această ofertă în timpul consultărilor de la Cotroceni cu USL după demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Băsescu a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că “în locul lui” prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin.


Intră acum și în grupul de