Senatorul Orest Onofrei despre plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL: Niciodata nu este suficient de puternic un motiv pentru ca un general sa dezerteze


Intră acum și în grupul de

”E greu cu greii, dar mai greu fără grei”. Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid, parafrazând un proverb românesc.

Parlamentarul democrat-liberal, fost susţinător al moţiunii lui Vasile Blaga la Convenţia Naţională din 2011 a PDL, a declarat, miercuri, că niciodată nu este suficient de puternic un motiv pentru ca un general să dezerteze. „Soldaţii o mai fac. Dar dacă soldaţii mai dezertează, generalii se sacrifică”, a spus senatorul PDL.

El a apreciat că Sorin Frunzăverde a avut suficientă tărie să-şi facă autocritica pentru că a criticat conducerea PDL pe care a reprezentat-o la vârf. „Sorin Frunzăverde a reuşit prin gestul său să-l ia partener pe Ion Iliescu la construcţia dreptei şi să determine USL să preia unul din brand-urile pe care USL le-a criticat: frunza verde”, a mai spus Onofrei.

El consideră că Frunzăverde va reuşi, alături de PSD şi PC să construiască dreapta românească doar dacă aceste două partide vor avea politici mai la dreapta decât PDL.

Onofrei a mai remarcat că Frunzăverde a fost responsabil al PD în relaţiile cu Internaţionala Socialistă, responsabil al PDL cu Partidul Popular European şi va deveni reprezentant al PNL în relaţiile cu liberalii europeni. „Prin aprobarea gestului lui Frunzăverde, USL nu mai are voie să vorbească de trădare şi traseism politic”, a conchis Onofrei.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, demisia din PDL şi candidatura la CJ Caraş-Severin din partea PNL.


Intră acum și în grupul de