Echipa lui Flutur a fost lansata in lupta pentru alegerile locale din 2012. Tandemul Flutur-Lungu va fi capul de afis (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava şi-a lansat toti candidatii pentru fotoliile de primar din cele 114 unitati adminstrativ-teritoriale ale judeţului Suceava precum şi candidatura la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Suceava, în persoana actualului şef al executivului judeţean sucevean, Gheorghe Flutur.

Într-o sală mare a Casei Culturii, mult prea mică pentru cei peste 1.000 de membri ai partidului, prezenţi la şedinţa Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL, cei 114 candidati de primar au fost prezentaţi spre validare, moment cu care a fost validată şi viitoarea listă de consilieri judeţeni ai PDL, aceasta urmând a fi discutată însă cu fiecare organizaţie in parte.

„Antrenorul-jucător”, preşedintele PDL Gheorghe Flutur, i-a prezentat pe cei 114 elevi ai săi cu care speră să câştige majoritatea primăriilor din judeţ, aceştia fiind conduşi în lupta electorală de „căpitanul” echipei democrat-liberale, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu. Lansarea de sâmbătă a însemnat nu doar anunţarea candidaţilor, ci şi a unui nou concept cu care merg în bătălia electorală cei din PDL: Echipa lui Flutur!

„Tandemul Flutur-Lungu a functionat impecabil”

Liderul judeţean al PDL a multumit echipei sale de campanie pentru sprijin si mai ales deputatului Ion Bălan, pe care l-a denumit „argintul viu al PDL Suceava”. Parlamentarul sucevean, care este şeful de campanie al tandemului din PDL, a declarat, la rândul său, că dorinţa lui Gheorghe Flutur de a moderniza Casa Culturii pentru a o face mai incapatoare va fi în van.

„La ce ne-ar ajuta acest lucru dacă noi avem oameni cât pentru o sală polivalentă?”, a spus Ioan Bălan, care a dat asigurări celor prezenţi că Flutur şi Lungu vor fi in data de 10 iunie exact pe aceleaşi pozitii pe care le ocupă azi, de preşedinte al CJ, respectiv de primar al Sucevei. Deoarece „Tandemul Flutur-Lungu s-a dovedit ca a functionat impecabil. Avem aici mai bine de jumatate dintre primarii in functie ai judetului. Avem administratia judeteana. Avem un popor care sprijina PDL. De multe ori, am fost in Casa Culturii, dar niciodata nu am vazut-o atat de plina. Spun mereu ca PDL la Suceava este atractiv. Ma refer la liderii nostri, dar si la cei multi care ne spijiniti pe noi”, a spus Ioan Bălan.

Deputatul sucevean, care este şi secretarul general al organizaţei jdueţene Suceava a PDL, a ţinut să explice cine este contra-candidatul lui Gheorghe Flutur. „Cu cine concureaza azi la Suceava Gheorghe Flutur? Cu cineva care vrea intr-un corp tânăr, să câştige cu minte batrână. Vrea fostul preşedinte Gavril Mirza, cu mintea lui, să îl conducă pe Cătălin Nechifor, candidat la Consiliul Judetean. Vine fostul presedinte Mirza şi il prezinta pe Nechifor membrilor PSD prin comune si îi roagă pe oamenii de acolo sa îl voteze pe Nechifor. E amuzant să faci comparatie cu Gheorghe Flutur. Lucrurile sunt cumva desprinse dintr-un serial mai vechi la TV, în care un om primea ziarul cu ştirile de a doua zi. Cu siguranta, azi va spun că nu avem nevoie pe 10 iunie de exit-poll sau de sondaje. Seara, îl vom sărbători pe Flutur preşedinte şi Lungu primar”, a conchis Ioan Bălan.

„Sunt mândru ca fac parte din echipa lui Flutur. Asta e echipa câştigătoare”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, considerat a fi „căpitanul” echipei lui Flutur, sustine că in cei 8 ani ai săi de mandat la cârma primăriei Suceava, şi-a făcut datoria. „Voi veni in fata sucevenilor, voi spune ce am facut si ce nu am facut si ce am de gand sa fac. E un vis al meu sa transformam orasul in unul de nivel european, dar suntem, pe drumul cel bun. Peste 80 % din platforma cu care am câştigat Primaria Suceava e realizat. Nu am facut de pospăială. Am facut o treabă temeinică, astfel încât oraşul să arate foarte bine ”, a spus şeful executivului local sucevean.

Lungu a promis printre altele si realizarea in mandatul viitor a 5 parcări supraterane, câte una in fiecare dintre cartierele mari ale urbei. „Nu puteam face nimic fara Flutur. Tandemul Flutur-Lungu a fost validat la Suceava şi sucevenii au încredere în el. E pentru prima dată când un preşedinte de CJ face o prioriotate din municipiul resedinta de judet. Impreuna vom reusi sa asiguram dezvoltarea Sucevei”, a mai spus Ion Lungu, care nu a ratat momentul de a critica copios concurenţa.

Din punctul de vedere al edilului-şef, USL nu sunt decât o serie de politicieni care „îşi împart blana ursului din pădure. Am vazut că îşi împart posturile de primar, de prefect, de viceprimari. Să ii lăsam pe ei să se joace de-a împărţitul, iar noi să câştigam alegerile pentru că vom şti ce sa facem cu funcţiile, după. USL e un ghiveci. Daca stăm să vedem bine e compus din 3 trandafiri, o săgeata si o balanta. Un ghiveci, un carcalete. Asta vor face si in alegerile locale”.

Prim-vicepreşedinţii PDL au avut discursuri total diferite

Singura persoană care a părut a fi mult mai sobră şi lipsită de entuziasmul general care i-a molipsit pe toţi a fost prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Dumitru Pardău. Discursul acestuia a fost unul de natură, mai degrabă a limita euforia candidatilor. „Suntem multi, veniti din partide diferite, si vă rog insistent să lăsam orgoliile deoparte şi neîntelegerile deoparte sau nemultumirile si sa tragem toti in aceeasi directie si sa facem ca destinele judetului sa nu intre pe mana unor oameni care nu au de a face cu interesele locuitorilor acestui judet. Să daţi dovadă de cumpătare şi de răbdare. Dupa 10 iunie să sărbătorim”, a spus deputatul Pardău.

În antiteză cu acesta, senatorul Orest Onofrei, şi el prim-vicepreşedinte al PDL Suceava, a avut un discurs extrem de critic la adresa opoziţiei, discurs care însă a avut foarte mare priză la cei prezenţi. „USL tot se chinuia sa anunţe ca au candidat de primar la Suceava. Ba era Niţă, ba Piţă, ba Capră, ba era Varză ca până la urmă să vină de la Bucureşti şi să spună că este Băişanu candidatul. Am citit în presă că atunci când Băişanu a auzit asta şi-a făcut cruce şi s-a dus la Biserică. Cu Nechifor e şi mai interesant ce se întâmplă. Merge prin comune cu Mîrza si cu un ecuson la piept pentru ca lumea să ştie cine candidează din parte USL. La nivel naţional, avem parte de acelaşi tandem. Unul care se vrea preşedinte, dar care nu vrea să fie ca Traian Băsescu. Păi ca să fii ca el trebuie să te scoli dimineaţa, să mergi la serviciu, să stai acolo şi abia apoi să te compari cu Băsescu. Acestui lider, mai nou, i-au crescut şi frunze. Copacii rămân, frunzele le ia vântul. Prima folosinţă a frunzei, şi aici îl laud, a fost să astupe goliciunea politică a lui Crin Antonescu.

Ponta vrea premier. L-a adus pentru asta pe premierul Blair ca sa faca poze cu el. Din tabloul politic a lui Victor Ponta trebuie decupat mentorul său politic, care este Adrian Năstase. Ponta ar trebui să se reevalueze şi să vadă cine l-a format şi trimis in politică”, a explicat senatorul sucevean. Din punctul său de vedere, PDL Suceava a propus o echipă şi mai puţin personaje politice. „Să formezi o echipă e inceputul, să rămâi cu ea e progresul, să lucrezi in echipă inseamnă succes”, a spus Orest Onofrei.

„PDL nu cade, nu se înclină, nu cedează”

Gheorghe Flutur a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Suceava, că această organizaţie va fi nucleul politicii de centru dreapta în perioada următoare şi a subliniat că „PDL nu cade, nu se înclină şi nu cedează”, indiferent de ce frunze cad.

Flutur a spus că PDL Suceava a dat startul lansării candidaţilor PDL din ţară, iar organizaţia suceveană a PDL este o forţă şi va deveni nucleul de stabilitate al politicii de centru dreapta din ţară în perioada următoare.

Prim-vicepreşedintele PDL a reamintit democrat-liberalilor suceveni că tot din Suceava a început consolidarea dreptei politice şi a subliniat că în judeţul Suceava Alianţa D.A. nu a dispărut şi este acum în PDL. „Indiferent de ce frunze cad, de ce muguri apar, PDL Suceava trăieşte, este puternică. Mergem în alegeri cu sigla PDL şi nu fugim. Ne cântărim în alegeri sub sigla PDL pentru că vrem să continuăm proiecte în judeţul Suceava”, a spus Flutur.

El a arătat că, de la Suceava, vrea să transmită un mesaj de stabilitate şi de mobilizare pentru PDL.

„Suntem maşinăria electorală cea mai importantă. Nimeni nu ne egalează. Am câştigat toate alegerile. PDL nu cade, nu se înclină şi nu cedează, iar testul alegerilor locale va fi un test al forţei pentru o reconstrucţie a dreptei în jurul PDL”, a spus Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că doreşte să-şi provoace colegii din PDL ca după alegerile locale să fie coagulate toate forţele de centru-dreapta din România care doresc modernizarea statului.


Intră acum și în grupul de