Ora Pamantului a fost marcata la Campulung Moldovenesc. Elevi de liceu au participat in centrul orasului la aceasta manifestare


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de elevi ai Colegiului Dragoş Vodă din Câmpulung Moldovenesc au participat, sâmbătă seara, între orele 20.30 şi 21.30, pe platoul central al municipiului, la o acţiune de marcare a Orei Pământului, alăturându-se astfel acestei campanii mondiale.

Primarul municipiului, Gabriel Constantin Şerban, a declarat că şi municipalitatea s-a alăturat campaniei, iar luminile din zona centrală au fost stinse, timp de o oră, în semn de solidaritate cu cei care au lansat acţiunea de economisire a energiei.

Elevii de liceu prezenţi, sub coordonarea prof. Simona Sandu, au participat la un proiect ce a avut ca scop conştientizarea şi responsabilizarea elevilor asupra importanţei economisirii energiei, astfel fiind răspândit un mesaj puternic privind impactul negativ pe care consumul exagerat de energie îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.
programul cuprinde

Prin acest proiect, organizatorii au dorit să promoveze ideea de protecţie a mediului, să încurajeze elevii pentru descoperirea unei comunităţi internaţionale de luptă împotriva poluării mediului, dar în acelaşi timp a fost o acţiune de îmbunătăţire şi de promovare a imaginii şcolii în localitate.

Totodată, elevilor li s-au prezentat surse alternativa de energie, li s-au consolidat competenţele ştiinţifice şi o atitudine tolerantă, lipsită de prejudecăţi, faţă de ceilalţi.


Intră acum și în grupul de