Nechifor: Decalogul lui Flutur nu are porunca 7, „Sa nu furi” si nici porunca 9 „Sa nu marturisesti stramb” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat luni că programul „însăilat” prezentat, sâmbătă, de preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur este un decalog din care lipsesc poruncile 7, „Să nu furi” şi 9 „Să nu mărturiseşti strâmb”.

El a constatat că în acest program în zece puncte, conceptul general este legat de crearea de locuri de muncă, dar a subliniat că Flutur porneşte în acest demers cu un deficit de 18.000 de locuri de muncă.

„Din 2009, s-au pierdut în judeţul Suceava 18.000 de locuri de muncă”, a spus Nechifor care a precizat că de la 1 aprilie, România a intrat din nou în recesiune potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, ceea ce înseamnă că economia nu funcţionează şi că măsurile adoptate de Guvernul actual nu au fost bune.

„Avem nevoie de o altă atitudine în ceea ce priveşte guvernarea şi speranţa este în USL care va prelua conducerea guvernului după alegerile parlamentare”, a spus deputatul PSD.

Cătălin Nechifor a mai spus că Gheorghe Flutur anunţă că va lua raniţa în spate şi va căuta investitori pentru judeţ, dar că nu a răspuns de ce nu a făcut-o timp de patru ani cât a fost preşedinte al CJ Suceava.

„Nu e capabil să construiască”, a spus Nechifor care a precizat că PSD va reuşi să atragă investitori, dar că pe un nou concept, acela în care investitorii vin singuri pentru că vor exista un plan de investiţii care include şi potenţialul industrial şi potenţialul agricol şi potenţialul universitar.

„Nu suntem pe vremea lui Badea Cârţan să mergem cu raniţa după investitori. Investitorii ştiu să vină dacă ai un plan investiţional atractiv”, a spus Cătălin Nechifor.

El a mai arătat că Gheorghe Flutur se laudă că a adus în judeţ bani pentru dezvoltare, dar uită să spună că orice preşedinte de Consiliu Judeţean are în fişa postului să aducă fonduri pentru dezvoltare.

Nechifor a subliniat că din toamnă USL va fi la guvernare, iar în calitatea sa de preşedinte al CJ Suceava, dacă va fi ales în această funcţie, va putea să convingă, cu programe de dezvoltare serioase, noul guvern condus de Victor Ponta, să aloce fondurile necesare.

„În echipa USL nu se va afla Elena Udrea, ci va fi în opoziţie alături de Gheorghe Flutur”, a subliniat Nechifor.

El a reamintit că are experienţa bogată în ceea ce priveşte relaţia cu Uniunea Europeană, atât din funcţia de director al CJ Suceava pentru relaţii externe cât şi ca europarlamentar, dar şi ca deputat, membru al Comisiei de buget-finanţe.

„Vom avea posibilitatea să mergem direct la Bruxelles să aducem fonduri pentru proiecte, inclusiv pentru proiecte interregionale”, a spus Nechifor.

Totodată, preşedintele PSD Suceava a declarat că dacă va fi ales preşedinte al CJ Suceava va crea Consiliul Economic Consultativ al judeţului, iar la aceeaşi masă se vor aşeza, cu drepturi egale, autorităţile judeţene şi mediul de afaceri pentru că vor trebui dezvoltate programe în parteneriat public privat.

„Este important să consultăm mediul de afaceri”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că va fi înfiinţat şi un Consiliu Social Consultativ care să fie compus din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Prefecturii, instituţiilor deconcentrate, organizaţii neguvernamentale, sindicate, Universitatea Suceava şi conducerile liceelor din judeţ, dar şi oamenii cu spirit civic.

Nechifor consideră că prin acest Consiliu Social se vor promova proiecte prin care forţa de muncă în pregătire să fie integrată în zonele cu potenţial de dezvoltare.


Intră acum și în grupul de