Nechifor: „La Suceava nu se vor putea tine alegeri locale la termen pentru ca primariile nu au bugete pentru a asigura bunul mers al alegerilor”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PSD Suceava

Cătălin Nechifor, preşedinte PSD Suceava

TEXT LIVE:

“La Suceava nu se vor putea tine alegeri locale la termen pentru ca primariile nu au bugete pentru a asigura bunul mers al alegerilor. Bugetele primariilor au fost adoptate de CL in februarie, cand nu erau definite alegerile locale la termen. Erau alegeri comasate. E foarte greu sa faci schimbari.

Avem o foarte mare dificultate pentru ca primariile nu au bani in bugete. Trag un semnal de alarma pentru ca fizic nu se vor putea sustine cheltuielile necesare.

MRU a dat o veste buna alesilor locali, acordand bani pimariilor PDL, cu incalcarea flagranta a legii. In primele 6 luni nu pot fi facute rectificative. MRU spune ca banii s-au dat pentru primarii in dificultate. La Suceava, sunt primarii care au fix aceleasi datorii. Alocarea a fost strict politica si electorala.

La Suceava, primariile PSD si PNL au primit virgula din alocari. E foarte clar ca suntem in situatia de a nu putea organiza alegerile din iunie.

Mai asteptam, poate vreun primar ratacit se mai gandeste si vine inapoi acasa. Pana vineri, daca vreunul vrea sa revina, analizam si decidem. Suntem pregatiti pentru guvernare si avem pregatite primele masuri de luat in plan administrativ. Prima va fi scaderea TVA in agricultura. A doua va fi cresterea salariului minim pe economie. Cei mai vitregiti sunt cei cu salariul minim. Statul nu va fi obligat sa apeleze la imprumuturi pentru asta.

Vom reduce CAS pentru angajator si degrevarea fiscala a angajatorilor. Suntem pregatiti si avem masuri coerente. Asteptam ziua alegerilor.”


Intră acum și în grupul de